Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalele din subordinea CJ Brașov au la dispoziţie peste 12 milioane de lei pentru situaţiile de urgenţă

Mediafax
spital filantropia

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, a anunţat joi, printr-un mesaj video postat pe pagina sa de Facebook, că de la bugetul judeţului au fost făcute alocări şi redistribuiri de sume, astfel încât peste 12 milioane de lei vor putea fi utilizaţi de spitalele din subordine, în următoarea perioadă, în contextul epidemiei de coronavirus, potrivit Agerpres.

Veştea a precizat că spitalelor de Boli Infecţioase, pentru Copii, Pneumoftiziologie şi Obstetrică-Ginecologie le-au fost alocate sume între 67.000 de lei şi 360.000 de lei pentru materiale sanitare, reactivi, dezinfectanţi materiale de laborator şi prestări de servicii cu caracter funcţional.

Totodată, el a menţionat printre achiziţiile care urmează să fie efectuate în următoarea perioadă un aparat de biologie moleculară Real Time PCR pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, iar ca măsuri ce vor fi adoptate - amenajarea unei secţii de terapie intensivă, cu 10 paturi, la Spitalul de Pneumoftiziologie şi detaşarea de personal medical, pentru o perioadă de cel mult 60 de zile, la Infecţioase.

Citește și: Klaus Iohannis către prefecți și șefii instituțiilor deconcentrate: Vă rog să fiți activi; situația este gravă!

În ce priveşte această unitate medicală, căreia îi este alocată de la bugetul judeţean suma suplimentară de 140.000 de lei, preşedintele CJ Braşov a precizat că, încă de la începutul săptămânii, conducerea acesteia a făcut demersuri pentru achiziţionarea a 2.500 de teste pentru coronavirus, 500 dintre acestea urmând să sosească săptămâna viitoare. Totodată, el a menţionat că, din suma de 300.000 de lei alocată de Ministerul Sănătăţii, au fost demarate procedurile pentru achiziţii de consumabile, recoltoare şi alte materiale necesare.

Nu în ultimul rând, Adrian Veştea a afirmat că, săptămâna viitoare, va fi operată o rectificare bugetară prin care suma destinată acordării de stimulente medicilor braşoveni să fie dublată, fiind majorată cu 60.000 de lei. Aceşti bani ar urma să fie primiţi, în perioada martie - mai, de medicii de la spitalele care sunt în linia întâi în lupta împotriva noului coronavirus.

Preşedintele CJ Braşov, Adrian Veştea, se află în autoizolare la domiciliu de la sfârşitul săptămânii trecute, rezultatul primului test, efectuat după ce a fost la şedinţa conducerii centrale a PNL la care a participat şi senatorul Virgil Chiţac, fiind negativ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.