Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalul CF, pe lista unităţilor sanitare selectate la finanţare prin PNRR pentru digitalizare

spitale

Spitalul clinic feroviar CF Timişoara se află pe lista unităţilor sanitare selectate pentru finanţare prin PNRR cu aproape 1.000.000 de euro alocaţi pentru digitalizare, întrucât reţeaua de internet a spitalului este veche şi subdimensionată, a anunţat, joi, managerul general Stela Iurciuc, potrivit Agerpres.

"Reţeaua de internet a spitalului este una veche, subdimensionată, fără posibilitate de extindere şi cu o rată de blocare şi defectare a echipamentelor foarte crescută. Nu ar fi putut fi realizată o integrare a vechilor echipamente cu unele noi, într-un sistem centralizat. Cât priveşte sistemul de securitate actual, deşi este pus la punct, nu e de ultimă generaţie. Arhiva digitală este inexistentă şi avem nevoie de retro digitalizare a documentelor. Acestea sunt doar câteva dintre probleme, atunci când vorbim despre digitalizarea existentă", spune dr. Stela Iurciuc, într-un comunicat remis AGERPRES.

Noul sistem care urmează a fi achiziţionat va permite realizarea programărilor în sistem digital, o evidenţă foarte clară a medicamentelor intrate în gestiunea spitalului, dar şi pe fiecare secţie şi pacient, raportări zilnice privind stocurile de medicamente, realizarea fişei electronice a pacientului, păstrarea digitală a istoricului fişelor de consultaţii şi completarea automată a unei reţete conform uneia anterioară pentru bolnavii cronici.

Toate acestea vor reduce timpul de aşteptare, dar şi definirea unor scheme de tratament. Securitatea digitală a sistemului este şi ea avută în vedere pentru protecţia împotriva accesului neautorizat.

"Am depus trei proiecte. Unul are în vedere reabilitarea, modernizarea şi extinderea unor secţii din spital, modernizarea laboratoarelor, cel de-al doilea achiziţionarea de echipamente destinate reducerii infecţiilor intraspitaliceşti (nosocomiale), iar acesta este cel de-al treilea proiect. La final, sperăm să atragem 30 de milioane de lei pentru modernizarea unităţii sanitare", precizează Stela Iurciuc.

Spitalul Clinic CF Timişoara are în structură 226 de paturi, 14 dintre acestea fiind alocate spitalizării de zi. Unitatea sanitară are 21 de specializări deservite de 44 de medici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.