Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă a primit 50 de ventilatoare suplimentare

AHC Solution
ventilator ATI

Aproape 50 de ventilatoare contractate de Consiliul Judeţean (CJ) şi Primăria Arad în aprilie 2020, în contextul pandemiei de COVID-19, au sosit în ultimele săptămâni, astfel că Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU), unde vor fi folosite, şi-a triplat numărul de echipamente de acest fel.

Directorul de comunicare din cadrul CJ Arad, Andrei Ando, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că cele 49 de ventilatoare comandate în urmă cu zece luni, împreună cu Primăria Arad, au ajuns cu întârziere din cauză că firma care a obţinut contractul a invocat cererea mare de pe piaţa europeană, context în care nu a reuşit să obţină echipamentele de la producător.

"Livrarea a fost întârziată din cauza cererii mari de ventilatoare pe piaţa europeană, însă în ultimele săptămâni echipamentele au ajuns în mai multe tranşe şi sunt puse în funcţiune pe secţiile Spitalului Judeţean", a spus Andrei Ando.

Citește și: Inginerul din reportajul Recorder a rămas fără loc de muncă. Șeful numit politic stă pe același scaun/ Chelnărița a demisionat

Cel mai mare lot de ventilatoare, de 33 de bucăţi, a costat 3,18 milioane de lei şi ar fi trebuit livrat până pe 9 iunie 2020.

Valoarea totală a celor 49 de ventilatoare este de aproximativ 4,3 milioane de lei.

Pe lângă aceste echipamente, CJ Arad a recepţionat zece ventilatoare primite de la Ministerul Sănătăţii la finalul anului trecut, acestea fiind instalate la secţiile de terapie intensivă.

În prezent, SCJU Arad deţine 102 ventilatoare, faţă de 30 cât avea la începutul pandemiei de COVID-19, unele dintre acestea fiind achiziţionate direct de spital sau au fost primite prin donaţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.