Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea va avea un ambulatoriu nou, cu secție ATI

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam pacient terapie intensiva spital medic

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea va avea un ambulatoriu nou, cu secţie de ATI, situat pe str. Gheorghe Doja nr. 65, construit din fonduri europene şi din bugetul propriu al municipalităţii, în valoare de 57 de milioane de lei, din care 10 milioane de lei prin POR.

Potrivit primarului Florin Birta, actuala clădire a spitalului va fi extinsă pe latura vestică şi nordică, ocupând o suprafaţă la sol de 5.491 mp, cu regim de înălţime D+P+3E, suprafaţa desfăşurată fiind de 30.290 mp. Clădirea va fi construită în vederea relocării Ambulatoriului integrat al Spitalului, în care funcţionează şi Serviciul Administrativ, situat în prezent pe str. Republicii nr. 37. Durata de execuţie este de 18 luni, potrivit agerpres.ro.

"Este nevoie de acest nou ambulatoriu pentru că cel actual nu oferă condiţii optime pentru cei care îi trec pragul şi, totodată, este necesar ca sediul administrativ să funcţioneze într-un spaţiu corespunzător. Dincolo de acest ambulatoriu va fi construită parcarea supraterană a spitalului, care va fi legată printr-un tunel de noua clădire. Când vor fi finalizate atât parcarea, cât şi ambulatoriul şi va fi executată integral reabilitarea termică, putem spune că spitalul va oferi condiţii la standarde europene", a precizat primarul Florin Birta.

La demisol se propune extinderea zonei de acces principal în spital care să deservească zona de ambulatoriu cu o zonă de foaier, cu birouri internări/externări. De asemenea, se vor amenaja o zonă de vestiare pentru pacienţi şi cadre medicale, cabinete de consultaţii şi o zonă de acces separat, direct din exterior, pe latura vestică, pentru cabinetele de boli infecţioase şi pneumologie.

La parter se propune amenajarea unei zone de policlinică - ambulatoriu, cu o legătură cu corpul B existent. Aici se vor amenaja în zona centrală circulaţiile pe verticală, grupurile sanitare pentru pacienţi şi cadre medicale ş.a. Perimetral vor exista diverse spaţii destinate unor specializări precum: ortopedie, chirurgie, toracică/vasculară/cardiovasculară, medicină internă, endocrinologie, neurologie, cardiologie, neurochirurgie, chirurgie plastică, chirurgie şi urologie.

La etajul 1 se va amenaja o zonă de policlinică-ambulatoriu, organizată similar cu parterul, cu circulaţiile pe verticală, grupurile sanitare pentru pacienţi şi cadre medicale, camere curăţenie, oficiu de calcul - depanare şi statistică, organizate central, restul încăperilor fiind dispuse perimetral, legate printr-un coridor comun. Totodată, se vor amenaja diferite spaţii precum: gastroenterologie, oftalmologie, psihologie, oncologie, ORL, diabetologie şi alergologie.

La etajul 2 va funcţiona zona administrativă.

Proiectul prevede o secţie nouă ATI la etajul 3, organizată astfel: în zona centrală vor exista grupurile sanitare pentru pacienţi, aparţinători şi personal, depozite curăţenie, depozite echipamente şi două zone de supraveghere, dispuse la capete opuse, astfel orientate încât să permită vizibilitate către toate paturile. Perimetral vor fi dispuse 22 de boxe cu câte un pat, realizate prin pereţi din sticlă pe structură metalică.

Proiectul presupune şi dotarea cu aparatură şi mobilier medical, precum şi cu mobilier non-medical necesar desfăşurării activităţii ambulatoriului. Valoarea totală a investiţiei este de 57.023.453,17 lei, TVA inclus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.