Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalul Colentina ar putea fi redeschis: Câți pacienți mai sunt în marele spital, dar și la 'Victor Babeş'

spitalul colentina

304 persoane sunt internate la Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale "Dr. Victor Babeş", dintre care şapte se află la Terapie Intensivă (ATI), iar la Spitalul Clinic Colentina există 127 de pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 14 la ATI, potrivit unui comunicat al ASSMB.

"În contextul dezbaterii din spaţiul public privind urgentarea redeschiderii Spitalului Clinic Colentina - urmare apelurilor lansate de asociaţiile pacienţilor cronici şi petiţiei semnate de cadrele medicale din spital - ne exprimăm satisfacţia pentru faptul că, dorind să cunoască situaţia direct la faţa locului, dr. Sorin-Gabriel Ungureanu, director general adjunct al Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS), a realizat luni, 29 iunie, o vizită de lucru la Spitalul Clinic Colentina. Din discuţiile între reprezentanţii ANMCS, ASSMB şi ai Spitalului Clinic Colentina, a reieşit dorinţa comună de a găsi soluţii pentru asigurarea dreptului la asistenţă medicală pentru toţi cetăţenii, în mod special pentru pacienţii cronici, cei mai afectaţi de faptul că, fiind desemnat unitate suport COVID, Spitalul Clinic Colentina a fost limitat în ultimele luni doar la tratarea pacienţilor COVID-19", afirmă ASSMB.

Citește și: E război total! Silviu Mănăstire îi răspunde lui Cătălin Tolontan: Când ai combinații politice cu cei de la USR-PLUS, e suficient să îi prostești pe cei mai slabi de înger

Potrivit sursei citate, marţi, la Spitalul Clinic Colentina, spital suport COVID, există 127 de pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 14 se află la Terapie Intensivă (ATI).

"În total, de la sfârşitul lunii martie şi până în prezent, la Spitalul Clinic Colentina au fost internaţi 663 pacienţi confirmaţi cu COVID-19, dintre care 334 din Bucureşti-Ilfov şi 329 din celelalte judeţe ale ţării. Menţionăm faptul că Spitalul Clinic Colentina nu are în structura sa o secţie de boli infecţioase", afirmă ASSMB.

Citește și: Cozmin Gușă îl face praf pe avocatul Gheorghe Piperea: Ipocrizia și nesimțirea din jurul scandalului Mugur Isărescu

Totodată, la Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale "Dr. Victor Babeş", care dispune de 450 de paturi, sunt internate 304 persoane - 183 din Bucureşti şi 121 din restul ţării -, dintre care şapte se află la Terapie Intensivă (ATI).

"Şi în ultimele 24 de ore, numărul pacienţilor externaţi - 30, a fost mai mare decât al celor internaţi în spital - 28", menţionează ASSMB.

Citește și: Ludovic Orban, despre măsurile de relaxare: Evoluţia numărului de cazuri ne-a şi determinat să amânăm alte măsuri de relaxare

De la declanşarea pandemiei, în această unitate sanitară de fază 1, au fost internate în total 2.514 persoane, din Bucureşti şi din ţară, din care 1.937 confirmate cu boala COVID-19.

Numărul pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 care s-au vindecat la Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale "Dr. Victor Babeş" este de 1.582, cel mai mare număr de pacienţi vindecaţi dintre toate spitalele COVID din România, susţine aceeaşi sursă.

Citește și: Bomba care aruncă în aer planul PSD-Pro România! Demiterea Guvernului Orban nu este posibilă până după 10 septembrie

"Numărul total de pacienţi confirmaţi cu COVID-19, internaţi în cele două spitale de elită ale Primăriei Capitalei, de la începutul pandemiei, este de de 2.600. Din datele oficiale ale INSP reiese că, în Bucureşti, până la această dată, a fost înregistrat un număr de aproximativ 3.150 de pacienţi confirmaţi cu COVID-19", se arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.