Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi funcţionează la capacitate maximă: Personalul medical este suprasolicitat

rohealthreview.ro
ATI spital pacient bolnav

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, dr Florin Roşu, a declarat, vineri, că unitatea medicală funcţionează la capacitate maximă, iar personalul medical este suprasolicitat, în urma creşterii accelerate a cazurilor de pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2.

Potrivit sursei citate, în momentul de faţă, spitalul mai dispune de 5 locuri de terapie intensivă şi doar 10 locuri în cadrul pavilioanelor unităţii medicale.

"Corpul medical şi infrastructura spitalului sunt supuse unei presiuni foarte mari. Ceea ce am preconizat vis-a-vis de evoluţia pandemică este pe punctul de a deveni realitate. Spitalul îngrijeşte la nivelul tuturor pavilioanelor pacienţi COVID-19 cu forme medii spre severe, iar în cele două terapii intensive, ambele fiind dedicate pacienţilor SARS-CoV-2 pozitivi, sunt formele severe şi critice. Toţi pacienţii, indiferent de sectorul unde sunt îngrijiţi, au nevoie de suport maximal din punct de vedere al oxigeno terapiei, fiind în proporţie de peste 99% nevaccinaţi", a declarat managerul Spitalului de Boli Infecţioase, dr. Florin Roşu.

Acesta a declarat, totodată, că şi celelalte spitale suport din Iaşi au început să interneze şi să îngrijească pacienţi care nu mai pot fi absorbiţi de către Spitalul de Boli Infecţioase, informează Agerpres.ro.

"Am detaşat specialişti către spitalele suport, astfel încât pacienţii să aibă parte de cea mai calificată îngrijire. Revin cu îndemnul ferm, bazat pe date ştiinţifice de a se continua şi accelera vaccinarea populaţiei dublată de respectarea măsurilor de prevenţie, măsuri bagatelizate în ultima perioadă. Aceste două elemente reprezintă singura armă de care dispunem în lupta acerbă pe care o continuăm neîntrerupt de 18 luni. Spitalul de Boli Infecţioase 'Sf. Parascheva' pune pe primul plan pacienţii şi aparţinătorii", a mai declarat dr Florin Roşu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.