Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalul de Boli Infecțioase din orașul Galați a fost dotat cu un aparat unic în România care descoperă prezența cancerului de piele

cancer piele lupa

Spitalul de Boli Infecțioase din orașul Galați a fost dotat cu un aparat unic în România care descoperă prezența cancerului de piele. Echipamentul a costat peste 1,3 milioane de lei. Autoritățile vor să construiască un centru de excelență pentru diagnosticarea și tratarea cancerului de piele, anunță MEDIAFAX.

Potrivit autorităților județene, Galațiul are singurul aparat din țară de microscopie confocală in vivo, un echipament medical folosit pentru diagnosticarea precisă a cancerului de piele. Aparatul medical a fost achiziționat de către Consiliul Județean Galați pentru Spitalul de Boli Infecțioase. Valoarea acestui aparat medical ultraperformant este de 1.329.999 de lei, fonduri din bugetul propriu al Consiliului Județean.

Citește și: Medicul Dorel Săndesc DĂ BOMBA: românii care poartă mască se pot INFECTA cu coronavirus, dar fac forme ușoare

„Dezvoltăm la Spitalul de Boli Infecțioase un centru de excelență pentru diagnosticarea și tratarea cancerului de piele. Spitalul de Boli Infecțioase din Galați este singura unitate medicală din România care are un aparat atât de performant de microscopie confocală. În Europa sunt doar cinci astfel de echipamente medicale. Dispozitivul analizează în profunzime pielea pentru depistarea cancerului, realizează biopsii virtuale, non-invazive, ceea ce scutește pacienții de o incizie chirurgicală, stabilește un diagnostic precis în cazul bolilor de piele autoimune sau inflamatorii și permite monitorizarea eficienței medicamentelor la nivel pielii”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Acesta nu este singurul aparat de ultimă generație pentru diagnosticarea cancerului care este cumpărat pentru spitalul din Galați. Tot în premieră națională, autoritățile au început procedurile de achiziționare a unui sistem de tomografie optică coerentă. De asemenea, la Spitalul de Boli Infecțioase a ajuns un dermoscan total body, pentru monitorizarea afecțiunilor dermatologice, și urmează să fie achiziționat un dermatoscop wireless cu bază de date. Valoarea ultimelor două echipamente este de 355.000 de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.