Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalul de campanie de la Timişoara pentru tratarea formelor uşoare de coronavirus va avea televizoare şi frigidere în toate corturile

Inquam Photos/ Octav Ganea
spital campanie

Montarea Sistemului modular medical de izolare şi tratament (SMMIT) care funcţionează ca secţie de Boli Infecţioase a Spitalului Clinic Militar de Urgenţă "Dr.Victor Popescu” din Timişoara a fost finalizată. Spitalul de campanie a fost ridicat pe Stadionul CFR din Timişoara, iar corturile au toate utilităţile necesare şi vor fi dotate cu televizoare şi frigidere, potrivit news.ro.

Potrivit unui comunicat de presă, de luni, al Spitalului Militar Timişoara, au fost deja instalate corturile în zona de izolare şi carantinare, cu o capacitate de 120 de locuri, şi zona medicală principală, cu o capacitate de 52 de paturi, unde vor fi tratate cazuri uşoare şi medii de COVID-19 şi 4 paturi ATI.

Citește și: Klaus Iohannis anunță noi reguli! Când vor putea ieși din casă persoanele cu vârsta de peste 65 de ani

De asemenea, s-a finalizat şi racordarea sistemului modular medical la utilităţi (apă, canalizare, curent electric, telefonie fixă, cablu TV).

Citește și: Alertă! Școlile nu se mai redeschid în anul acesta școlar! Anunțul făcut de Klaus Iohannis!

"În zona de izolare şi carantinare au fost instalate paturile, iar azi au fost livrate televizoare şi frigidere pentru toate corturile. În cursul zilei de astăzi, căile de rulare pentru personal şi ambulanţă vor fi asfaltate şi au fost livrate containerele de birouri, farmacie şi pentru personalul administrativ”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, zona principală medicală a sistemului modular urmează a fi operaţionalizată din punct de vedere medical prin aducerea aparaturii necesare pentru investigarea şi tratarea pacienţilor, stabilirea circuitelor funcţionale în vederea întocmirii documentaţiei necesare pentru avizarea/acreditarea SMMIT.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.