Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalul de Copii 'Louis Ţurcanu' din Timişoara redeschide secţia ATI cu paturi COVID

med.virginia.edu
delta covid

Directorul medical al Spitalului de Copii "Louis Ţurcanu" din Timişoara, dr. Mihai Gafencu, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că de miercuri se va redeschide secţia ATI cu cele patru paturi COVID, deşi până acum nu au fost solicitări, pe fondul valului IV pandemic cu tulpina Delta.

Gafencu spune că spitalul a asigurat din noiembrie 2020 asistenţa în terapie intensivă, la cel mai ridicat grad profesional, fiind intubate atât cazuri din judeţ cât şi din restul ţării, cazurile grave la copii, care să necesite internare în ATI, fiind rare, potrivit agerpres.ro.

"Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' a ţinut şi el pacienţi COVID pediatrici, pentru că au şi ei secţie de pediatrie, şi noi am avut doar cazurile de terapie intensivă, unde avem patru paturi şi unde am intubat şi cazuri din ţară, nu doar din judeţ, pentru că sunt rare cazurile grave. La fel se întâmplă şi acum, cu remarca faptului că Spitalul de Boli Infecţioase nu mai doreşte să-şi extindă paturile la copii. Aşteptăm valul acesta, care cu mutaţia virală nu dă cazuri grave la copii, ci infectează mai mulţi. De aceea (cei de la Spitalul 'Victor Babeş', n.r.) au zis că au nevoie de paturi şi atunci, Spitalul Judeţean cu Secţia de Pediatrie şi-a asumat un număr de 25 de paturi, dar nu va fi nevoie de atâtea, iar noi redeschidem de miercuri secţia de ATI, separând etajele de Chirurgie pediatrică cu cele patru paturi pentru cazurile grave", a detaliat dr. Mihai Gafencu.

Medicul Gafencu spune că până acum nu au avut cazuri grave de COVID la copii, în acest val.

În weekend au fost două - trei cazuri de copii trimişi la urgenţe, dar erau în stare bună, iar după diagnosticare, părinţii au dorit să-i ia acasă.

"Au fost cazuri de COVID fără consecinţe, nu au fost cazuri grave, care au putut fi externaţi la domiciliu, după ce noi i-am diagnosticat în Urgenţe. Cazuri grave nu am avut nici din judeţ, din alte judeţe, în acest val", a mai explicat directorul medical dr Mihai Gafencu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.