Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalul de la Lețcani, județul Iași, disputat electoral de 7 luni, este încă nefuncțional pentru pacienții în stare gravă

Getty Images
doctor spital medic

Spitalul de la Lețcani, județul Iași, disputat electoral de 7 luni, este încă nefuncțional pentru pacienții în stare gravă, pentru că stația de oxigen este defectă. Ministrul Sănătății a fost la Iași să vadă ce nu este în regulă cu spitalul, în vreme de Maricel Popa spune că cineva a oprit oxigenul, potrivit Mediafax.

Spitalul modular de la Lețcani, județul Iași, a fost inaugurat vineri, anunțul fiind făcut de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Câteva ore mi târziu, la spital au fost aduși și doi pacienți.

Luni, spitalul nu este funcțional, pentru că instalația de oxigen este defectă.

Întrebat despre această situație, premierul Ludovic Orban a spus că este convins că situația se va rezolva după ce Costel Alexe (candidatul PNL la Consiliul Județean Iași) va fi instalat.

„După cum știți, spitalul modular de la Lețcani, a fost achiziționat de două Consilii Județene, Consiliul Județean Iași și Consiliul Județean Neamț. Din păcate, a fost folosit în campania electorală și informațiile care au fost transmise în timpul campaniei electorale, nu au corespuns realității. La ora actuală nu este funcțional. Sunt convins că odată cu instalarea noului președinte al Consiliului Județean, vor fi întreprinse și sunt deja întreprinse demersuri, pentru a asigura funcționarea spitalului modular de la Lețcani”, a spus Orban.

Cum spitalul este în continuare subiect de dispută electorală, deși alegerile s-au terminat, fostul președinte al Consiliului Județean Iași, Maricel Popa, acuză o mână criminală, care a oprit instalația de oxigen.

„Noi joi am predat spitalul de la Lețcani la Spitalul de Boli Infecțioase. (...) Din păcate s-a întâmplat joi seara, după ce s-a predat, după ce s-a revizuit cu 18 membri, tot spitalul, toți au semnat de bună funcționare a spitalului. ȘI ISU, și CJ, și Primăria, și reprezentanții spitalului. Joi seara aș putea spune că o mână criminală a închis robinetul de la a patra fabrică de oxigen. Este într-un tablou cu cheie. Spitalul nu a preluat și cheile, dar a închis robinetul de oxigen, astfel a intrat aerul în instalația de oxigen, dând avarie”, a spus Maricel Popa.

Acesta spune că nu este adevărată afirmația premierului cum că spitalul ar avea o defecțiune majoră și că va face plângere penală, fiind convins că cineva a oprit oxigenul în mod voit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.