DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea, singurul cu această specializare din judeţul Ilfov, clasificat în categoria a doua

Europa FM
doctor medic spital

Consiliul Judeţean Ilfov anunţă că Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea,singurul cu această specializare din judeţul Ilfov, a fost încadrat în Categoria 2 de către Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS). Unitatea, în care Consiliul Judeţean a investit peste cinci milioane de lei în ultimii ani, are un compartiment de medicină materno-fetală şi trei linii de gardă, potrivit news.ro.

”Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea, aflat în administrarea CJ Ilfov, a fost reclasificat şi ridicat în grad, din categoria 5 (spital în curs de acreditare, care trebuie să se conformeze unor indicatori) în categoria 2! Categoria 2 înseamnă că spitalul are capacitatea de a atinge cele mai înalte standarde, serviciile oferite corespund nevoilor colectivităţii şi că sunt asigurate toate condiţiile de siguranţă pentru pacienţi, personal şi mediul înconjurător”, a anunţat, joi, Consiliul Judeţean Ilfov.

Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS) arată că în ţară, în categoria a doua, sunt încadrate 93 de spitale, din cele peste 600 de stat şi private evaluate sau în curs de evaluare. Nicio unitate sanitară nu este încadrată în prima categorie.

Economistul Mircea Coșea, despre planul de relansare economică al PNL: E ca o carte de telefon

”Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea este singurul cu această specialitate din Ilfov, iar medicilor de aici li se adresează pacienţi şi din Dâmboviţa, Prahova şi Giurgiu. Unitatea are şi un compartiment de medicină materno-fetală, aşa cum au, de obicei, doar marile centre universitare, şi trei linii de gardă: obstetrică, ATI şi neonatologie. Spitalul din Buftea are laborator propriu de analize acreditat RENAR – se pot face analize de biochimie, hematologie, imunologie, bacteriologie, inclusiv Babeş Papanicolau clasic şi în mediul lichid, amniocenteze pentru sarcinile cu risc şi HPV- gratis, pentru pacientele asigurate care se prezintă cu bilet de trimitere”, a mai anunţat Consiliul Judeţean.

Unitatea medicală este dotată cu aparatură medicală de ultimă generaţie. Cele mai mai recente achiziţii sunt un aparat de radiologie digital cu stitching – care minimizează expunerea la radiaţii, o staţie nouă de sterilizare (sterilizator cu plasmă, sterilizator cu abur), două ecografe performante, două ventilatoare şi un mamograf cu tomosinteză, de o mare acurateţe a analizelor. Anul acesta spitalul îşi propune să cumpere şi un computer tomograf.

Din 2012 până în prezent Consiliul Judeţean a investit în unitatea medicală peste cinci milioane de lei, dar va începe şi extinderea spitalului prin construcţia unei clădiri cu trei etaje, cu o amprentă la sol de 750 metri pătraţi şi dotarea cu aparatura necesară.

În 2019 peste 70 de mii de persoane au trecut pragul spitalului, pentru consultaţii sau internări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.