DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Spitalul de Pneumoftiziologie din Cluj-Napoca înfiinţează noi paturi pentru pacienţii COVID-19

Shutterstock
spital terapie intensiva

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie "Leon Daniello" din Cluj-Napoca se reorganizează pentru a putea să facă faţă mai bine pandemiei şi, printre altele, înfiinţează noi paturi pentru pacienţii cu COVID-19.

"Spitalul de Pneumoftiziologie se reorganizează pentru a răspunde şi mai bine provocărilor pandemice actuale. Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe, a iniţiat un proiect de hotărâre care vizează modificarea structurii organizatorice, organigramei, statului de funcţii şi regulamentului de organizare şi funcţionare pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie 'Leon Daniello', unitate sanitară subordonată forului administrativ judeţean. (...) Pentru ca instituţia spitalicească să facă faţă evoluţiei pandemice actuale şi să răspundă cât mai bine cererii de servicii specifice acestei perioade este necesară modificarea structurii organizatorice. Principalele modificări vizează înfiinţarea în Secţia Clinică Pneumologie I a 10 noi paturi COVID-19 şi suplimentarea cu trei paturi în cadrul Compartimentului de Anestezie Terapie Intensivă - COVID-19", se arată într-un comunicat trimis, joi, de Consiliul Judeţean (CJ) Cluj, potrivit Agerpres.

De asemenea, potrivit sursei citate, pentru a asigura continuitatea activităţii medicale în cadrul secţiilor şi compartimentului ATI şi a organiza activitatea spitalului astfel încât acesta să răspundă prompt şi eficient necesităţilor pacienţilor infectaţi cu coronavirus, se propune înfiinţarea a 12 noi posturi, dintre care trei posturi de asistent medical principal, două posturi de asistent medical, trei posturi de infirmieră, trei posturi de îngrijitoare şi un post de brancardier.

"Având în vedere numărul în continuă creştere al persoanelor confirmate cu coronavirus şi provocările fără precedent la care este supus întregul sistem medical, suntem nevoiţi să ne adaptăm continuu şi să luăm cele mai bune decizii menite să asigure un act medical de calitate şi să salveze vieţi", a declarat, conform comunicatului, preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.