Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalul de Pneumoftiziologie din Galați va fi extins și modernizat cu fonduri europene

Spitalul Sfântul Sava
salon paturi spital

Spitalul de Pneumoftiziologie din Galați este modernizat cu fonduri europene. Corpul central al unității suport pentru cazurile COVID a fost deja modernizat, iar în prezent se lucrează la reabilitarea și extinderea ambulatoriului spitalului, au anunțat autoritățile județene.

Spitalul de Pneumoftiziologie din Galați este modernizat cu fonduri europene și de la bugetul județean. Este vorba despre o investiție de 10 milioane de lei în cadrul unui proiect al Consiliului Judeţean Galaţi, potrivit agerpres.ro.

Corpul central al unității a fost deja modernizat, iar în prezent se lucrează la reabilitarea și extinderea ambulatoriului, anunță autoritățile.

În cadrul lucrării sunt efectuate lucrări de consolidare și de supraetajare ale construcţiei existente, de creştere a eficienţei energetice și de amenajare interioară. De asemenea, ȋn cadrul proiectului sunt achiziţionate zeci de echipamente medicale ȋn valoare de peste trei milioane de lei. La final, noua clădire va fi de patru ori mai mare decât vechea construcţie și va avea circuite separate pentru copii şi adulţi.

„Spitalul TBC va avea unul dintre cele mai moderne şi mai dotate Ambulatorii de Specialitate din ţară. Clădirea va avea, în premieră pentru spitalul gălăţean, spaţii separate de consultaţie şi tratament pentru copii şi adulţi. Asta şi pentru că am mărit de patru ori suprafaţa vechiului ambulatoriu – de la 224 mp la 826 de mp. Mai mult, noul Ambulatoriu de Specialitate va fi dotat cu un computer tomograf performant, procedurile de achiziţie publică fiind deja în faza de evaluare a ofertelor. De altfel, noul spaţiu medical va fi dotat cu 85 de echipamente medicale, în valoare de 3,2 milioane de lei. Se lucrează la amenajarea interioară, la partea de faţade, la instalaţiile electrice şi de încălzire, precum şi la noul sistem de ventilaţie cu aer tratat”, a anunțat, pe Facebook, președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea‬.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬

Tot la Spitalul TBC, anul trecut a fost inaugurat corpul central al unității medicale. Acesta a fost consolidat, reabilitat, modernizat şi extins pe verticală cu un etaj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.