Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalul de Psihiatrie Pădureni-Grajduri din Iași are 410 pacienți în 240 de paturi

SANADOR
spital bolnav

La Spitalul de Psihiatrie Pădureni-Grajduri, din judeţul Iaşi, sunt internați 410 pacienți în 240 de paturi. Spitalul asigură asistența medicală pentru bolnavi considerați periculoși, care au fost condamnați de către instanțe, transmite MEDIAFAX.

Citește și: Andrei Caramitru îi arată colții lui Moise Guran: ‘Are o postare halucinantă’

Principala problemă a Spitalului de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Pădureni-Grajduri, din județul Iași, este cea a spațiului. Liderul de sindicat din unitatea medicală susține că spațiul insuficient a dus la supraaglomerare și că din acest motiv angajații își desfășoară activitatea foarte greu.

„Ar fi problema lipsei spațiului, care derivă din problema supraaglomerării cu pacienți a spitalului. Pe un număr de 240 de paturi bugetate, deci nu fizice, bugetate, pentru că oamenii s-au chinuit să bage acolo paturi în plus, în pavilioanele alea, sunt peste 400 de pacienți bolnavi psihic, periculoși pe care societatea îi internează acolo, mă rog, judecătorul, considerându-i un pericol social", a declarat Bogdan Movilă, liderul sindicat din spital.

Citește și: Florin Cîțu reacționează! Firea Faliment ne sorcoveste

Liderul de sindicat mai spune că, în condițiile în care numărul pacienților este aproape dublu față de numărul de paturi, cei care lucrează acolo își desfășoară activitatea foarte greu.

„Personalul este normat la cele 240 de paturi, ceea ce înseamnă că pentru peste 400 de pacienți, ultima oară erau 410, este total insuficient. Chiar și pentru 240 ar fi insuficient, pentru că psihiatria este un domeniu special, mai ales psihiatria pentru măsuri de siguranță. Oamenii de acolo nu sunt cu deficiențe fizice, ci cu deficiențe psihice și mai ales atunci când societatea îi consideră periculoși pentru ea, trebuie sa acordăm mai multă atenție personalului de acolo", a explicat liderul de sindicat.

Potrivit acestuia, sunt momente în care într-un pavilion sunt doar doi sau trei asistenți.

„Acolo unde lucrez eu, în pavilion, în funcție și de perioada anului, că mai sunt și concedii, sunt momente când mai sunt doi sau trei asistenți la suta de pacienți. Nu e normal, că nu se poate să îți desfășori activitatea în condiții normale", a declarat Movilă.

Întrebat dacă există pază la spital, liderul de sindicat a spus că „paza suntem noi".

„Avem un portar, avem paza asigurată de către o firmă de pază, dar în rest, când intrăm în pavilioane suntem maxim cinci oameni, asistenți și infirmieri, la 100 de pacienți și ne plimbăm printre dumnealor cum vă plimbați dumneavoastră prin grădina publică", a declarat Bogdan Movilă.

El susține ca s-au depus nenumărate memorii la Ministerul Sănătății și la autoritățile locale în care se arată situația cu care se confruntă personalul și pacienții de la Spitalul Pădureni-Grajduri.

Citește și: Șeful INML face anunțul! Rezultatele au fost doar preliminare, continuăm expertizele

Spitalul Pădureni Grajduri se află la 23 de km de Iași, iar o parte dintre cei care ajung acolo sunt internați în baza articolului 110 din Codul Penal.

„Când făptuitorul este bolnav psihic, consumator cronic de substanţe psihoactive sau suferă de o boală infectocontagioasă şi prezintă pericol pentru societate, se poate lua măsura internării într-o unitate sanitară de specialitate, până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol", se arătă în articolul de lege citat.

Cea de-a doua categorie de persoane internate la Spitalul Pădureni-Grajduri este cea a pacienților care sunt obligați să primească tratament medical, iar internarea se face tot în baza unei sentințe judecătorești.

Potrivit site-ului unității medicale, la Spitalul Pădureni Grajduri lucrează șapte medici psihiatri, un medic stomatolog si un medic epidemiolog.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.