Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalul de Urgență din Călărași, declasificat din cauza lipsei medicilor

medici

Cel mai mare din Bărăgan, Spitalul de Urgență din Călărași, a fost declasat din cauza lipsei medicilor, iar în prezent, unitatea medicală a ajuns de la nivelul trei de competenţă, la nivelul patru, potrivit Digi24.

Din acest motiv, medicii care au rămas nu mai au voie să efectueze operații compleze, iar bugetul va fi mai mic cu 10%. De la spital au demisionat tot mai mulți medici, iar multe dintre gărzi nu mai pot fi asigurate.

„A venit o radioloagă care, în momentul ăsta, ea a cerut suspendarea pentru că nu avea casă, apropo de condiţii. N-avea casă şi dormea pe canapele spitalului,” a declarat dr. Dan Romulus Şerban, manager Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi.

Și secția de Cardiologie se confruntă cu aceeași problemă, unde un singur medic şi câteva asistente tratează lunar peste 100 de pacienţi.

„Au fost doi ani, trei ani, când nu am avut medic cardiolog. Cum a mers secţia? Deci secţia, activitatea secţiei a fost susţinută de alţi medici pe specialităţi,” precizează Olguţa-Gabriela Dobre, asistent şef Secţia Cardiologie.

Mai mult, în Spitalul de Urgență Călărași, nu există medici endocrinologi, nefrologi, urologi, ORL-işti sau oftalmologi, motiv pentru care pacienții sunt preluaţi de chirurgi, în garda de la Unitatea de Primiri Urgenţe.

Declasarea Spitalui din Călăraşi presupune scăderea finanţării cu 200.000 de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.