Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalul Districtual Central Kalush din Ucraina a soliciat Primăriei Seini sprijin cu echipamente și materiale medicale

Spitalul Sfântul Sava
Spitalul Sfantul Sava salon spital

Spitalului Districtual Central Kalush din Ucraina a solicitat Primăriei oraşului Seini sprijin cu echipamente şi materiale medicale, a declarat, marţi seara, pentru AGERPRES, primarul din Seini, Gabriela Tulbure.

"Unitatea medicală ne-a transmis o listă cu peste 30 de tipuri de echipamente medicale, medicamente, dar şi un generator disel, probabil pentru a susţine anumite activităţi în momentul în care se întrerupe energia electrică. Încercăm să venim în ajutorul spitalului din Kalush în următoarele zile, apelând la sprijinul unei asociaţii care a contribuit la dotarea unor secţii din Spitalul de Urgenţă din municipiul Baia Mare. Campania de strângere a echipamentelor medicale se va încheia pe 7 martie şi ne dorim mult să venim în ajutorul medicilor din Spitalul Districtual Central Kalush, înţelegem că au mare nevoie de aceste echipamente", a spus Gabriela Tulbure.

Acţiunea de colectare va fi realizată cu sprijinul membrilor Asociaţiei Prietenii Spitalului "Dr. Constantin Opriş" din municipiul Baia Mare.

Reprezentanţii Spitalului Districtual Central Kalush au menţionat că pentru a putea oferi îngrijiri medicale, unitatea sanitară are nevoie de un generator diesel, antibiotice, analgezice injectabile, tablete, soluţii injectabile pentru administrarea parenterală a medicamentelor.

De asemenea, spitalul mai are nevoie, printre altele, de mănuşi nesterile şi sterile, catetere, pachete chirurgicale sterile de unică folosinţă, măşti de gaze, antiseptice, ventilatoare, paturi şi saltele, scutece, truse chirurgicale de unică folosinţă pentru operaţii, tuburi de intubare, scanner venos portabil, mese de operaţie, defibrilatoare, radiouri portabile, pansamente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.