Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalul în care este internat Aleksei Navalnîi îi dă FRISOANE lui Vladimir Putin: Navalnîi se simte mai bine, după ce a fost otrăvit

Thw new yorker
Navalny

Starea de sănătate a principalului opozant rus Aleksei Navalnîi înregistrează ''unele ameliorări'', a anunţat vineri spitalul din Berlin unde acesta este tratat de când a fost victima unei posibile otrăviri în Rusia, potrivit autorităţilor germane, relatează AFP.

''Au existat unele ameliorări ale simptomelor cauzate de ingestia'' unei substanţe din grupul de inhibitori ai colinesterazei, la originea otrăvirii, a anunţat Spitalul Charité, într-un comunicat, precizând că Navalnîi se află încă în comă indusă şi sub asistenţă respiratorie, scrie agerpres.ro.

Citește și: SURSE Cine l-ar putea înlocui pe Liviu Vasilescu la șefia Poliției Române

La rândul său, purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi, Kira Iarmyche, a confirmat, într-un mesaj pe Twitter, că în prezent nu există ''o ameninţare gravă pentru viaţa acestuia''. ''Cu toate acestea, medicii sunt întotdeauna atenţi la orice prognostic'', a adăugat ea.

Spitalul a reiterat că nu este posibil în acest stadiu să se stabilească dacă rusul, în vârstă de 44 de ani, ar putea rămâne cu sechele pe termen lung din cauza ''acestei intoxicaţii grele''.

Citește și: Cozmin Gușă – jocul și mizele reale ale moțiunii: PNL și PSD vor forma, după alegeri, un Guvern de criză

Luni, la două zile de ce a fost spitalizat de urgenţă în Germania, medicii de la Spitalul Charité au anunţat că au identificat urme de otrăvire cu o substanţă din grupul de inhibitori ai colinesterazei, din care fac parte arme chimice puternice numite ''agenţi inervanţi''. Printre acestea: celebrul sarin, VX sau Noviciokul rus, utilizat pentru otrăvirea fostului spion Serghei Skripal şi a fiicei acestuia Iulia, în 2018, în Anglia.

Medicii ruşi care l-au tratat pe Aleksei Navalnîi în timpul spitalizării sale în Siberia au dat asigurări că nu au găsit în urma testelor o astfel de substanţă în organismul opozantului.

Citește și: EXCLUSIV Erupe un nou scandal în Poliție! Dumitru Coarnă îl desființează pe un celebru șef: Spor de 50% prin fals și uz de fals

Principalul opozant al puterii preşedintelui Vladimir Putin, autorul unor publicaţii care denunţă corupţia elitelor ruse, care sunt distribuite la scară largă pe reţelele de socializare, Aleksei Navalnîi a fost transferat sâmbătă din Siberia la un spital din Berlin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.