Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalul în care medicii au uitat un tifon într-o fetiță în urma unei operații a deschis o anchetă

Inquam Photos/ Octav Ganea
spital campanie

Conducerea Spitalului Orăşenesc Sinaia a dispus efectuarea unei anchete interne după ce mama unei fetiţe în vârstă de 11 ani a reclamat îţn presă faptul că medicii ar fi uitat în corpul fiicei sale o bucată de tifon în urma unei operaţii de apendicită efectuate în urmă cu un an, informează News.ro.

Managerul Spitalului Orăşenesc din Sinaia a dispus o anchetă internă după ce părinţii unei paciente minore care a fost operată de apendicită în urmă cu un an în această unitate sanitară au susţinut în spaţiul public faptul că medicii ar fi uitat în pacientă o bucată de tifon.

Citește și: Medicamentul care ne face mai mult rău decât bine: Noi efecte adverse ale aspirinei

„Pacienta a fost operată anul trecut în spitalul din Sinaia, iar între timp s-a prezentat cu probleme pediatrice, iar cel mai recent cu o suspiciune de infecţie urinară. Nu am primit niico sesizare cu privire a acest caz, am aflat din presa locală, ne-am autosesizat şi am dispus o anchetă” a afirmat managerul spitalului din Sinaia, Mariana Ene.

Aceasta a precizat că verificarea va fi făcută de către o echipă de medici ai spitalului şi că de la operaţie şi până în prezent pacienta, care avea zece ani la momentul operaţiei de apendicită, nu s-a prezentat la spital reclamând probleme postoperatorii.

Mama fetiţei, citată de presa locală, a reclamat în presă faptul că fiica sa ar fi eliminat prin uretră o bucată de tifon, iar medicii de la spitalul din Braşov i-ar fi spus că aceasta ar proveni de la un material folosit în timpul operaţiei de anul trecut.

Citește și: Bilanțul deceselor din cauza gripei crește la 43 de persoane

La rândul său, managerul spitalului din Sinaia susţine că numai specialiştii în medicină pot stabili dacă este posibil ca o bucată de material care ar fi fost uitată în abdomen să poată penetra în uretră şi spune că medicul care a efectuat intervenţia chirurgicală de extirpare a apendicelui lucrează la spitalul din Sinaia de douăzeci de ani şi este un chirurg foarte apreciat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.