Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalul Judeţean Cluj a achiziționat aproape 100 de noi echipamente medicale ultramoderne, în valoare de 6,4 milioane de lei

Spitalul Sfântul Sava
spital testari

Consiliul Judeţean (CJ) Cluj a cumpărat aproape 100 de noi echipamente medicale ultramoderne, în valoare de peste 6,4 milioane de lei, pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca.

"Consiliul Judeţean Cluj a încheiat contractele pentru achiziţionarea a nu mai puţin de 97 de noi aparaturi şi echipamente medicale de ultimă generaţie. Acestea au fost cumpărate în cadrul proiectului cu finanţare europeană ce vizează dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca, unitate medicală subordonată Ministerului Sănătăţii şi care îşi desfăşoară activitatea în spaţii aflate în proprietatea forului administrativ judeţean. (...) Valoarea celor 97 de echipamente medicale ultraperformante este de 6.434.975 de lei, fără TVA", se arată într-un comunicat transmis, marţi, de CJ Cluj.

Potrivit sursei citate, printre dotări se numără nouă ecografe pentru diverse investigaţii, un sistem de videoendoscopie, un videocolonoscop, două videogastroscoape, dintre care unul pediatric, un videoduodenoscop şi două aparate radiologice. De asemenea, au mai fost achiziţionate două biomicroscoape cu aplanotonometru, un laser micropulsat, un laser oftalmologic, un electrocauter cu plasma Argon, 12 sisteme pentru depozitarea materialelor sanitare, 24 de trolii mobile de diferite dimensiuni, scrie Agerpres.ro.

"Importanţa noilor dotări de înaltă tehnologie e dată de faptul că acestea vor contribui la o cât mai corectă diagnosticare şi tratare a pacienţilor care apelează la instituţia spitalicească, redându-le sănătatea şi şansa la o viaţă normală", a declarat preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.