Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalul Judeţean Constanța creşte capacitatea de testare PCR prin achiziţia unui echipament de ultimă generaţie

Food Navigator
Covid Real Time PCR

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a anunţat că va creşte capacitatea de testare PCR prin achiziţia unui echipament de ultimă generaţie, care poate prelucra 48 de probe în acelaşi timp, iar durata de lucru este de aproximativ o oră, anunță news.ro.

Spitalul Judeţean Constanţa a transmis, joi, printr-un comunicat de presă, că a fost dotat cu un echipament de ultimă generaţie, care este esenţial activităţii din cadrul Laboratorului de Biologie Moleculară.

Citește și: Raluca Turcan, un nou val de critici dure la adresa PSD: ‘A lăsat Guvernul PNL fără mijloace legale de protecție a sănătății publice’

"Este vorba despre un sistem automat de extracţie a acidului nucleic datorită căruia va creşte capacitatea de testare PCR. Acesta a fost achiziţionat de Grupul de firme Histria în parteneriat cu Sindicatul Liber al Navigatorilor şi valoarează 135.000 lei”, se arată în comunicatul Spitalului Judeţean Constanţa.

Sursa citată menţionează că Laboratorul de Biologie Moleculară din cadrul spitalului mai dispune de două echipamente de testare PCR, achiziţionate de către Grupul de firme Histria în parteneriat cu Sindicatul Liber al Navigatorilor şi Sindicatul Liber al Navaliştilor.

"Noul echipament are o capacitate de lucru mai mare. Poate prelucra 48 de probe în acelaşi timp şi, datorită vitezei, durata de lucru este de aproximativ o oră. Mai mult, datorită noului echipament achiziţionat de către Grupul de firme Histria în parteneriat cu Sindicatul Liber al Navigatorilor, Laboratorul de Biologie Moleculară din cadrul SCJU poate prelucra zilnic până la 160 de probe”, se mai arată în comunicatul unităţii medicale.

Citește și: Ludovic Orban îi răspunde lui ÎPS Teodosie: ‘Nu se interzic slujbele. Ele se organizează în anumite condiţii, pentru că este zonă carantinată’

De la începutul activităţii, în cadrul Laboratorului au fost făcute 14.000 teste PCR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.