Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin, în atenția Avocatul Poporului

avocatul poporului temp

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi efectuează o vizită la Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin - secţia Psihiatrie, Gura Văii, informează un comunicat al instituţiei remis joi, scrie agerpres.ro

Printre obiectivele vizitei se numără condiţiile de cazare şi tratamentul aplicat beneficiarilor, precum şi informaţii referitoare la soluţiile adoptate de către autorităţile care au efectuat verificări cu privire la aspectele sesizate în mass-media, precizează sursa citată.

Război total între Mihai Gâdea și un cunoscut realizator TV 'E foarte GRAV'

"În cotidianul 'Libertatea' a fost publicat, în 17 martie 2017, articolul intitulat 'Anchetă la Spitalul de Psihiatrie din Gura Văii. Pacienţii sunt ţinuţi în condiţii inumane'. Conform materialului de presă, 'autorităţile au demarat o anchetă la Spitalul de Psihiatrie din Gura Văii, unde pacienţii sunt ţinuţi în condiţii inumane, primitive şi degradante, nu au haine personale, poartă aceeaşi îmbrăcăminte timp de o săptămână şi nu folosesc pijamale' (...). 'Un control efectuat în cursul lunii martie a scos la iveală faptul că 50 de pacienţi cu dizabilităţi intelectuale şi cu probleme de sănătate mintală sunt ţinuţi în saloane cu mobilier degradat, paturi ruginite, saltele vechi şi murdare. Neregulile au fost semnalate de un ONG, iar Direcţia de Sănătate Publică Mehedinţi va declanşa o anchetă'", se menţionează în comunicat. 

Potrivit acestuia, în publicaţia citată se mai afirmă că "saloanele unităţii medicale sunt pavate cu ciment sau cu ciment acoperit cu linoleum învechit, degradat, sunt dotate cu paturi metalice, dispun de ferestre degradate şi prevăzute cu gratii metalice, unele saloane au noptiere metalice, degradate, insalubre, paturile ruginite au saltele vechi, degradate şi murdare".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.