Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ se redeschide pentru pacienţii non-COVID

Spitalul Sfântul Sava
salon paturi spital

Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ se va redeschide miercuri şi pentru pacienţii non-COVID-19, a anunţat preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene, anunță Agerpres.

"După mai bine de un an de când a fost declarat spital suport COVID, cu o mică întrerupere, cel mai mare spital din judeţ revine la destinaţia iniţială. Deşi am trimis în mai multe rânduri adrese la ministerul de resort, cerând ca în spitalul din Piatra Neamţ să poată fi trataţi şi pacienţii cronici şi urgenţele medicale, guvernanţii s-au trezit abia în al 12-lea ceas. Mă bucur că a scăzut semnificativ numărul de pacienţi infectaţi cu SARS CoV-2 şi putem să revenim la normalitate din punct de vedere al asigurării accesului la diagnostic şi tratament pentru toţi cetăţenii care au nevoie de servicii medicale şi spitalizare", a scris marţi pe facebook Ionel Arsene.

Directorul DSP Neamţ, Radu Firăstrău, a declarat pentru AGERPRES că din cele aproape 900 de paturi ale SJU Piatra-Neamţ, 148 vor rămâne pentru pacienţii cu COVID-19.

"DSP a avizat, astăzi, solicitarea SJU Piatra-Neamţ ca să se redeschidă şi pentru pacienţii non-COVID-19. Pentru pacienţii cu COVID-19 va rămâne funcţional pavilionul de infecţioase, respectiv 148 paturi", a spus Firăstrău.

SJU Piatra-Neamţ a devenit spital COVID-19 pe data de 31 martie 2020 şi de atunci a avut cinci manageri, numiţi fie de Ministerul Sănătăţii, fie de Consiliul Judeţean Neamţ.

Pe 14 noiembrie 2020 s-a produs un incendiu la Secţia ATI în urma căruia au murit 10 pacienţi. Secţia a fost distrusă parţial şi sigilată de anchetatori.

Între timp a fost construită o secţie modulară ATI nouă, cu fonduri de la Asociaţia "Dăruieşte Viaţă". Unitatea ar urma să fie dată în folosinţă în săptămânile viitoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.