Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalul Judeţean din Galaţi va avea un heliport pe care se va putea ateriza şi noaptea

elicopter heliport spitalul universitar bucuresti

Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, a anunţat, joi, că Spitalul Judeţean din Galaţi va avea un heliport medical pe care elicopterele vor putea ateriza şi noaptea. Pista de aterizare pentru elicopterul SMURD va fi amenajată pe acoperişul unei parcări supra-etajate, care se află în lucru în această perioadă, anunță news.ro.

Potrivit lui Fotea, heliportul va fi construit pe acoperişul parcării supra-etajate a Spitalului Judeţean Galaţi. Heliportul va fi dotat cu sisteme de aterizare pe timp de noapte, astfel că pacienţii aflaţi în situaţie gravă vor putea fi aduşi de urgenţă la spital cu elicopterul la orice oră din zi şi din noapte.

Citește și: Marian Godină a explodat la adresa Sorinei Pintea: ‘Aia e umilire, doamnă! Aia e afectare a stării de sănătate! Ăla e lucru inuman’

"Demarăm procedurile pentru realizarea unui heliport medical la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi. Am primit veşti bune din partea specialiştilor în construcţii, care ne-au comunicat oficial că putem construi un heliport pentru elicopterul SMURD pe acoperişul parcării supraetajate. Astfel, vom extinde parcarea cu încă un etaj, adică cu peste 100 de noi locuri de parcare. Heliportul va fi dotat cu sisteme de aterizare pe timp de noapte, astfel că pacienţii aflaţi în situaţie gravă vor putea fi aduşi de urgenţă la spital cu elicopterul la orice oră din zi şi din noapte. În cazurile grave, timpul poate face diferenţa dintre viaţă şi moarte. De asemenea, pentru transferul cât mai rapid al pacienţilor la Unitatea de Primiri Urgenţe, heliportul va fi dotat cu lift exterior. În acest moment, în România doar două spitale au piste omologate pentru aterizarea pe timp de noapte”, a anunţat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea, pe Facebook.

Citește și: VIDEO Șefa DSP Timiș s-a făcut de râs, în timp ce dădea detalii despre un caz de coronavirus: ‘Lumina chiar mă deranjează’

Termenul de finalizare a parcării spitalului gălăţean era în acest an, dar, pentru a permite amenajarea heliportului, a fost prelungit până în august 2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.