Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalul Județean din Oradea are o nouă autospecială pentru transportul bolnavilor de Covid-19

Primaria Brasov
autospeciala SMURD ISU

Spitalul Județean din Oradea are de săptămâna aceasta o autospecială pentru transportul bolnavilor înalt contagioși, inclusiv cei cu coronavirus aflați în stare critică.

Pot fi transportați doi pacienți cu boli distincte și oferă protecție sporită cadrelor medicale, potrivit romania-actualitati.ro.

Citește și: Gabriela Firea: Un Grup de Comunicare Strategică ce nu a făcut altceva decât să dezinformeze populaţia

Reporter: Conceptul vehiculului a fost gândit de medicii din echipa SMURD Bihor, care și-au dorit o autospecială în care să se expună cât mai puțin infectării, spune doctorul Hadrian Borcea, șeful UPU SMURD Bihor.

Hadrian Borcea: Compartimentarea este diferită, pentru că între cabina șoferului și cabina medicală există o cabină pentru echiparea și dezechiparea personalului care lucrează în interior. Ea este complet separată de cabina medicală și este dotată strict pentru acest moment, al echipării și dezechipării. Acum echipajele se dezbracă de costumele de protecție, de combinezoane, în stradă.

Reporter: Noua autospecială permite și transportul simultan a doi pacienți cu tipuri distincte de boli contagioase sau intervenții la accidente cu victime multiple.

Hadrian Borcea: Se pot transfera doi pacienți. În plus, personalul medical activează pe coridor și în spate fără a intra în contact direct pe durata transportului cu pacienții.

Asupra pacienților intervin prin acele mâneci de plastic cu care pot manipula echipamente, medicamente și așa mai departe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.