Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalul Judeţean din Sibiu NU mai are oxigen: Cumpără o staţie de oxigen din Turcia lui Erdogan

masca de oxigen

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu încearcă să trateze mai mulţi pacienţi cu COVID-19, însă are o singură staţie de oxigen, care nu face faţă, aşa că a închiriat de la o firmă una importată din Turcia şi care ar trebui să fie funcţională până la finalul săptămânii viitoare, a anunţat miercuri seara directorul spitalului, medicul Liliana Coldea.

Deşi există paturi racordate la staţia de oxigen actuală în două secţii, deocamdată nu se pot aduce aici pacienţii cu COVID-19, pentru că nu este suficient oxigen, susţine directoarea spitalului, scrie agerpres.ro.

Citește și: S-a găsit soluția! Cum ar putea dispărea virusul în doar trei minute

"În Medicală I şi II sunt 46 de posturi de oxigen. Aceste posturi ca să fie funcţionale sunt condiţionate de existenţa staţiei de oxigen, care este închiriată şi care este în curs de a veni în ţară şi de a fi amenajată în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Sibiu. (...) Luăm în discuţie orice posibilitate de a creşte numărul de paturi de spitalizare. Staţia de oxigen (...) va deservi şi acel container pentru paturile de terapie intensivă. (...) Astăzi mi-au spus (reprezentanţii firmei - n.r.) că încă nu a intrat în ţară staţia de oxigen; este adusă, am înţeles, din Turcia. Termenul pe care noi l-am încheiat cu firma este până la sfârşitul săptămânii viitoare, să fie funcţională această staţie de oxigen", a explicat Liliana Coldea, în timpul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Deocamdată, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă are doar 12 paturi ATI pentru pacienţii cu COVID-19, deşi a mai montat un container în curte pentru noi paturi ATI, însă acesta nu poate fi funcţional până nu este adusă şi montată staţia de oxigen.

Citește și: Gabriela Firea: Un Grup de Comunicare Strategică ce nu a făcut altceva decât să dezinformeze populaţia

Judeţul Sibiu are rata de infectare cea mai mare din România, de peste 7 la mia de locuitori, cele mai multe cazuri fiind în municipiul Sibiu, potrivit datelor oficiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.