Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalul Judeţean Focşani extinde zona destinată pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2

rohealthreview.ro
ATI spital pacient bolnav

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) "Sf. Pantelimon" Focşani se află în curs de extindere a zonei destinate pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 după ce capacitatea secţiei de Boli Infecţioase a fost depăşită, potrivit directorului medical al unităţii, medicul Mihai Dumitrescu.

"Am depăşit 36 de pacienţi cu COVID-19 pe secţia de Boli Infecţioase şi suntem în curs de extindere a zonei COVID. O parte din pacienţii noştri vor fi transferaţi către Spitalul de Psihiatrie Dumbrăveni, care are sector special destinat pacienţilor COVID-19. Nevoile sunt extrem de mari în Centrul de Evaluare şi întâmpinăm dificultăţi în această perioadă şi în asigurarea personalului medical, întrucât este perioadă de concedii", a declarat medicul Mihai Dumitrescu, potrivit Agerpres.

Acesta a subliniat că în spitalul judeţean sunt identificaţi zilnic pacienţi cu COVID din aproape toate secţiile din spital, Chirurgie, Chirurgie Plastică, Ortopedie, Cardiologie, Medicină Internă, Psihiatrie, existând inclusiv cadre medicale care au fost confirmate pozitiv la infecţia cu virusul SARS-CoV-2.

Potrivit ultimelor raportări ale Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vrancea, în judeţ s-au înregistrat în ultima săptămână 468 de noi cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, iar în spital se aflau internaţi, luni, 44 de pacienţi, din care trei în secţia de Terapie Intensivă, cu afecţiuni medicale grave.

În ultimele 24 de ore, în Vrancea au fost confirmate 29 de noi cazuri de COVID-19, rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 fiind la nivelul judeţului de 1,81 de cazuri la mia de locuitori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.