Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalul Municipal din Hunedoara a fost dotat cu aparat pentru testarea Covid-19

www.antena3.ro
Aparat testare

Un aparat Real Time PCR, care permite depistarea noului coronavirus în trei ore a fost adus joi la Spitalul Municipal "dr. Alexandru Simionescu" din Hunedoara, conducerea unităţii medicale estimând că primele teste pentru Covid -19 vor putea fi efectuate la sfârşitul săptămânii viitoare, potrivit Agerpres.

"Aparatul a fost instalat, iar luni urmează să mai primim un extractor. Tot luni va începe şi pregătirea personalului care va lucra cu acest aparat, trainingul fiind asigurat de furnizor. Estimez că spre sfârşitul săptămânii viitoare vom putea face primele testări pentru Covid-19", a declarat, pentru AGERPRES, managerul unităţii medicale, Radu Budae.

Aparatul poate prelucra 96 de teste la fiecare trei ore, probele fiind obţinute din exudat faringian. Deoarece Spitalul Municipal din Hunedoara are linie de gardă pe laborator se apreciază că într-o zi numărul testelor efectuate în cadrul unităţii sanitare poate depăşi 750.

Aparatul Real Time PCR a costat aproape 450.000 de lei, iar fondurile au fost asigurate de la bugetul local al Primăriei Hunedoara.

Citește și: Un tratament anti-COVID-19 a avut succes la șase pacienți în stare gravă din Israel

"Primăria Hunedoara a sprijinit foarte mult spitalul de la debutul epidemiei de Covid-19. Până acum, de la bugetul local au fost alocate spitalului peste 1,1 milioane lei, ceea ce ne-a permis ca, pe lângă aparatul Real Time PCR, să cumpărăm încă patru ventilatoare fixe şi două pentru transport, astfel că am reuşit să dublăm numărul acestora", a mai spus managerul Spitalului Municipal din Hunedoara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.