Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalul Municipal Timişoara, după ce fostul manager a fost prins când lua mită: Colectivul Spitalului regretă şi se desolidarizează de toate practicile

Spitalul Sfântul Sava
fizioterapie spitalul sfantul sava

Colegii medicului Octavian Mazilu, fost manager al Spitalului Municipal Timişoara, care a fost arestat preventiv după ce a luat mită de la pacienţi, se desolidarizează de practicile care nu fac cinste profesiei de medic şi dau asigurări că misiunea lor este lupta pentru viaţă şi respectarea drepturilor pacienţilor, potrivit news.ro.

Într-un comunicat de presă, de miercuri, conducerea Spitalului Clinic Municipal Timişoara ia atitudine după ce fostul manager, Octavian Mazilu a fost prins în timp ce primea mită de la pacienţi.

”Lupta pentru viaţă şi respectarea drepturilor pacienţilor, aceasta este misiunea noastră, a medicilor şi a tuturor angajaţilor din Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara. Colectivul Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara regretă şi se desolidarizează de toate practicile care nu fac cinste nobilei profesii medicale.

Ȋntotdeauna, prin toate politicile şi proiectele noastre am poziţionat pacientul precum şi accesul necondiţionat la servicii medicale de înaltă performanţă în centrul atenţiei noastre, personalul fiind instruit permanent în respectarea drepturilor pacientului, deontologiei profesionale şi pentru necondiţionarea actului medical”, se arată într-un comunicat de presă, de miercuri, al Spitalului Municipal Timişoara.

Medicul Octavian Mazilu, fost manager al Spitalului Municipal Timişoara, care ocupa funcţia de şef Secţie Chirurgie Oncologică în cadrul aceleiaşi unităţi medicale, cadru didactic la Universtiatea de Medicină şi Farmacie şi Timişoara şi membru PSD, a fost arestat preventiv, miercuri, după ce marţi a fost prins în flagrant în timp ce primea de la un pacient suma de 300 de lei cu titlu de mită. Decizia a fost luată de judecătorii de la Tribunalul Timiş. Acuzaţia care i se aduce este luare de mită în formă continuată (25 acte materiale).

În urma unor plângeri, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş şi ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie, unitatea centrală, şi serviciul teritorial Arad, au declanşat cercetările.

Aceştia l-au monitorizat aproximativ 2 luni pe medicul Octavian Mazilu. Doctorul a fost ridicat, marţi chiar din cabinetul sau de la Spitalul Municipal Timişoara, în urma unui flagrant.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.