Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalul Orăşenesc Mioveni, primul din județ care dispune de două aparate de testare pentru COVID-19

Facebook
covid 19 coronavirus

Primele două aparate din judeţul Argeş care vor efectua teste pentru depistarea infecţiilor cu noul coronavirus vor funcţiona, începând de joi, în cadrul laboratorului de analize al Spitalului Orăşenesc Mioveni, aparate similare urmând să fie achiziţionate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti şi Spitalul Municipal Câmpulung.

"În judeţul Argeş au fost achiziţionate deja două aparate de testare de tip Real Time PCR, aflate în dotarea laboratorului de analize al Spitalului Orăşenesc Mioveni, care sunt autorizate începând cu data de 22 aprilie 2020. Aparatele pot fi folosite pentru testare de azi, 23 aprilie 2020. Vor fi folosite de personal specializat în domeniu, respectiv de către doi biologi care au făcut cursuri şi specializare în biologie moleculară la Spitalul 'Victor Babeş' din Bucureşti, iar Spitalul Orăşenesc Mioveni a solicitat delegarea unui medic specialist în biologie moleculară din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti", se arată într-un comunicat de presă remis, joi, de Instituţia Prefectului Argeş, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Tradiții și obiceiuri de Sfântul Gheorghe: cum se celebrează și ce este intezis în această zi

Potrivit sursei citate, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti este în curs de desfăşurare achiziţionarea unui aparat pentru testarea COVID-19, iar Spitalul Municipal Câmpulung intenţionează, la rândul său, achiziţionarea unui astfel de aparat.

Până în prezent, astfel de teste erau efectuate la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş", din Bucureşti.

La nivelul judeţului Argeş 190 de persoane se aflau, miercuri, în carantină instituţionalizată, 110 fiind diagnosticate pozitiv, dintre care cinci persoane au decedat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.