Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalul pentru Copii Grigore Alexandrescu, sistem digital de gestionare a paturilor

www.agerpres.ro
spital aparatura

Spitalul pentru Copii "Grigore Alexandrescu" a implementat o aplicaţie prin care se face trecerea de la un sistem clasic de gestionare a paturilor, care implică multe apeluri telefonice date între secţii la anumite ore, la un sistem digital care foloseşte o tabletă pe fiecare secţie şi permite transmiterea în timp real a numărului de paturi libere, scrie Agerpres.

Gestionarea paturilor este realizată prin aplicaţia MediWeb, care a făcut posibilă şi gestionarea informatică a pacienţilor din Ambulatoriul de Ortopedie şi Chirurgie al spitalului, dezvoltată cu sprijinul lui Alexandru Herdea, medic rezident pe secţia de Ortopedie pediatrică.

"Ştiţi foarte bine că este o problemă de interes naţional cum sunt gestionate paturile libere, în special în spitalele de urgenţă. Noi raportăm în fiecare zi către structurile de urgenţă ale Ministerului Sănătăţii disponibilitatea reală a paturilor libere pentru a putea gestiona cazurile de urgenţă care apar în sfera pediatriei. Mai sunt şi alte spitale care au un sistem informatic de gestionare a paturilor libere, dar pot spune că este singurul spital care are un sistem propriu de gestionare a acestor paturi şi care trebuie să ţină seama de peste 20 de secţii şi compartimente, cât are acest spital, în care sunt consultaţi anual peste 60.000 de copii şi internaţi peste 20.000 de pacienţi. Cu ajutorul acestui program, ştim în timp real care este repartiţia pacienţilor pe paturi, pe secţii, compartimente, putând în acest fel să gestionăm în primul rând urgenţele", a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, managerul spitalului, Alexandru Ulici.

Potrivit acestuia, mini-platforma informatică trebuie să fie compatibilă cu platforma de bază a spitalului, care asigură şi comunicarea cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

"Scopul acestei mini-platforme este să se îmbunătăţească în permanenţă şi să ajungem la digitalizarea completă a informaţiilor pacientului, astfel încât să putem avea în final registru digital al pacientului şi, nu în ultimul rând, să putem calcula şi estima costurile efective pe patul de spital. În momentul acesta, putem calcula costuri medii, putem face predicţii pe afecţiuni. Nu putem face încă o predicţie pe patul de bolnav, să vedem care pat este eficient, cum putem să facem să fie mai eficient un pat, care este secţia care necesită o suplimentare de paturi, care este secţia care nu are o adresabilitate suficient de mare şi care trebuie îmbunătăţită. Până acum, raportarea paturilor se făcea doar telefonic. Nu puteai să ştii în timp real care este situaţia şi nu puteai şti exact ce saloane sunt blocate şi de câtă vreme este blocat un salon şi pentru cam câtă vreme estimezi că va fi bloca", a explicat Ulici.

Şeful secţiei de Ortopedie, Ioan Fodor, a spus că în acest fel raportarea numărului de paturi se face în timp real şi ştie ce se întâmplă în ceea ce priveşte externarea şi internarea bolnavilor.

"Asistentele bifează pe tabletă un pat în minus sau plus, fără să mai fie nevoite să se ducă să întrebe. Este foarte important şi pentru transferurile care se fac la noi. (....) Se poate vedea foarte simplu. Unde sunt multe urgenţe, este foarte greu să gestionezi prin telefon, să stai de vorbă. Cred că este foarte bun sistemul", a afirmat Fodor.

Asistenta şefă Valentina Enache a menţionat că a fost efectuat un instructaj al cadrelor medicale pentru implementarea acestui sistem. Ea a precizat că sistemul are o interfaţă prietenoasă şi este uşor de folosit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.