Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalul privat Sfântul Sava își deschide secție ATI la nivelul unui spital public municipal

Funcțional din 2018, Spitalul de Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative Sfântul Sava înființează și o secție importantă de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI). Pe lângă cele peste 100 de echipamente de ultimă generație, pe care le are deja în folosință în secțiile sale, Spitalul Sfântul Sava a achiziționat, săptămâna aceasta, o ambulanță tip C și 18 paturi ATI, dotate cu monitoare.

Ambulanța tip C este destinată intervențiilor medicale de urgență cu gradul cel mai ridicat, fiind dotată cu echipamente, materiale și medicamente de resuscitare și terapie intensivă, iar echipajul medical este condus de un medic ATI. Vehiculul este construit astfel încât să permită accesul din orice parte la pacient, targa fiind amplasată în mijloc, cu posibilitatea mutării acesteia la dreapta și la stânga, precum și ridicării ei la o înălțime care să permită acordarea asistenței medicale de urgență.

content-image

Cele 18 paturi ATI, împreună cu cele 18 monitoare, vor face din Spitalul Sfântul Sava unul de referință în sistemul medical de paliație, dincolo de specializarea sa în recuperarea medicală, în care înregistrează rezultate de excepție.

Spitalul Sfântul Sava funcționează cu o echipă medicală formată din 8 medici specialiști, 30 de kinetoterapeuți și fizioterapeuți, 30 de asistenți medicali și 48 de infirmiere, care deservesc 118 paturi autorizate, în saloane cu 2 sau 3 locuri. Echipa atât de mare face posibilă acordarea unei atenții deosebite fiecărui pacient în parte.

Am înființat acest spital ca o salvare pentru cei fără de speranță, pentru cei cărora niciun spital nu le mai dă vreo șansă, pentru fiii și nepoții disperați că nu-și pot salva părinții și bunicii. Ne-am propus să arătăm că imposibilul devine posibil, atunci când te dedici cu adevărat pacientului, că-l tratezi ca pe un membru al propriei familii, cu empatie și respect. Am reușit să demonstrăm, în numai trei ani de când funcționăm, că am pus pe picioare oameni aduși la noi în stare vegetativă sau care nu ar mai fi sperat că vor putea merge din nou, după accidente grave de circulație, după AVC-uri sau patologii degenerative. Știm că nu am putea realiza nimic fără Dumnezeu, dar nici nu putem lăsa totul în seama divinității. Lucrăm permanent pentru oameni și reușim să facem minuni. Secția ATI era puținul care ne lipsea pentru a încerca să salvăm din ghearele morții și alți pacienți. Sunt sigură că vom înregistra succese și în acest domeniu, spre bucuria atâtor familii care își vor rudele acasă”, declară Alina Ion, administratorul Spitalului Sfântul Sava, cu peste 20 de ani de experiență în îngrijirea paliativă.

content-image

Spitalul Sfântul Sava are saloane spațioase, cu standarde hoteliere, nicidecum ale unui spital obișnuit, dotate cu paturi de speciale și aparatură medicală, după nevoile pacienților, cu grupuri sanitare proprii, accesibile persoanelor cu dificultăți locomotorii. Îngrijirea medicală este asigurată non-stop.

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro

https://spitalulsfantulsava.ro .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.