Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalul suport COVID-19 de la Mangalia va avea şi medic infecţionist pentru următoarele trei luni

Facebook
medic doctor spital

Spitalul din Mangalia, unitate medicală suport COVID-19 fără medic infecţionist, va avea pentru următoarele trei luni un astfel de specialist, acesta fiind detaşat de la spitalul din Tulcea, a informat, miercuri, conducerea unităţii spitaliceşti constănţene.

Noul medic infecţionist de la Tulcea este detaşat pentru trei luni, cu posibilitatea de prelungire a contractului, scrie agerpres.ro.

Citește și: Liderul AUR, George Simion va iniția suspendarea președintelui: Un președinte trebuie să fie un mediator, nu trebuie să fie un competitor electoral

"Ţinând cont de faptul că spitalul din Tulcea mai are doi medici infecţionişti, iar noi nu aveam niciunul, activitatea noului medic în spitalul nostru va fi ca o gură de oxigen pentru pacienţi", a declarat managerul Spitalului Mangalia, Alina Dan, citată într-un comunicat de presă transmis de Primăria Municipiului Mangalia.

Conform sursei citate, tot în această perioadă, la spitalul din Mangalia au început să îşi desfăşoare activitatea mai mulţi studenţi ai Facultăţii de Medicină, care ajută la buna desfăşurare a actului medical, în special în zona de triaj epidemiologic.

Managerul spitalului a menţionat, totodată, că pentru a încuraja şi motiva personalul medical, a făcut "numeroase demersuri la forurile superioare din Ministerul Sănătăţii, în vederea acordării voucherelor de vacanţă, pe anul 2020", fiind primite "într-un final", de la bugetul asigurărilor de stat, fondurile necesare achiziţionării acestor tichete de vacanţă, pe anul în curs.

Potrivit comunicatului, Spitalul Municipal Mangalia a achiziţionat aparatură şi echipamente medicale necesare intervenţiei asupra cazurilor de SARS-CoV-2 şi are linie de gardă ATI cu 10 paturi, 9 dintre acestea complet echipate pentru tratarea pacienţilor grav afectaţi de COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.