Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti a limitat programul de vizită din cauza gripei

SUUB
Spitalul Universitar Bucuresti

Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti a limitat programul de vizită la două ore pe zi pentru secţiile clinice şi la o oră pentru secţiile cu risc, anunţă unitatea spitalicească, precizând că măsurile sunt luate pentru a preveni apariţia gripei în rândul pacienţilor, scrie Mediafax.

“Accesul aparţinătorilor/vizitatorilor a fost limitat, programul de vizită fiind redus la două ore pe zi pentru secțiile clinice și la o oră pe zi pentru secțiile cu risc crescut, precum Terapie Intensivă și Neonatologie”, se arată într-un comunicat trimis, joi, de Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti.

De asemenea, unitatea spitalicească anunţă că este permis accesul unui singur aparținător/ vizitator la un pacient.

"Aceste măsuri sunt luate pentru a-i feri pe pacienții noștri aflați deja în suferință și internați în secțiile clinice ale SUUB să contacteze în plus o infecție virală cu tulpini severe de Haemophilus influenzae care ar putea să le înrăutățescă starea de sănătate și să influenteze în sens negativ tratamentul fiecăruia”, a declarat managerul Spitalului Universitar de Urgență București, Adriana Nica.

Citește și: Salariaţii din sectorul public de sănătate consideră că au sporurile pentru condiţiile de muncă sub nivelul minim

De asemenea, Nica face apel către cei care au rude internate să respecte acest program și, în momentul vizitei, să acorde o atenție deosebită echipării corespunzătoare cu: halat de unică folosință, bonete, botoși, mască facială și să se dezinfecteze pe mâini folosind substațele aferente.

Dezinfectantele cât şi echipamentele de protecţie se găsesc la intrarea în fiecare secţie a unităţii spitaliceşti, precizează Adriana Nica.

Zece persoane și-au pierdut viața din cauza gripei de la începutul acestui sezon. Niciuna dintre acestea nu era vaccinată antigripal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.