Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spor de 15% pentru persoanele cu handicap, decis de Guvernul României

AP
bani

Persoanele care deţin un certificat de încadrare în grad de handicap grav sau accentuat vor beneficia de un spor de 15% din salariul de bază şi pentru activitatea desfăşurată în cadrul programului normal de lucru, a anunţat joi purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, scrie Agerpres.

"S-a luat decizia ca persoanele care deţin un certificat de încadrare în grad de handicap grav sau accentuat, indiferent de tipul acestuia, să beneficieze de un spor de 15% din salariul de bază şi pentru activitatea desfăşurată în cadrul programului normal de lucru. Aşadar, persoanele care deţin un certificat de încadrare în grad de handicap grav sau accentuat fizic, vizual, auditiv, surdo-cecitate, somatic, mintal, psihic, HIV/SIDA, asociat şi boli rare vor beneficia de acest spor de 15% din salariul de bază sau soldă de funcţie sau salariul de funcţie, indemnizaţie de încadrare, aşa cum este prevăzut în legislaţie, mai exact în art. 22 din Legea-cadru 153/2017", a arătat Barbu, într-o conferinţă de presă, la finalul şedinţei de Guvern.

El a menţionat că până acum doar nevăzătorii cu handicap grav şi accentuat beneficiau de acest spor, situaţie care "genera o diferenţiere pe criterii de dizabilitate în ceea ce priveşte câştigurile salariale realizate de persoanele cu handicap".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.