Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sportivii ruşi care vor participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo vor fi vaccinaţi doar la cerere

www.agerpres.ro
cercurile olimpice, jocurile olimpice

Sportivii ruşi care vor putea face deplasare la Jocurile Olimpice şi Jocurile Paralimpice de la Tokyo, din această vară, vor fi vaccinaţi doar dacă vor solicita acest lucru, a anunţat ministrul rus al Sporturilor, Oleg Matîţin, scrie Reuters citând presa rusă, anunță AGERPRES.

Comitetul Internaţional Olimpic a precizat că-i ''încurajează'' pe sportivi să se vaccineze dar nu va face din acest lucru o obligaţie.

''A fost luată o decizie cu privire la vaccinarea voluntară a sportivilor din delegaţia Rusiei care se va deplasa la Tokyo. Specialiştii din sănătate lucrează împreună cu federaţiile. Pentru noi aceasta este principala provocare înainte de Olimpiadă'', a spus Matîţin.

Citește și: Încă o angajare CONTROVERSATĂ făcută de PNL: fata unui fost ștab din SRI, angajată pe post de consilier la un primar PNL

Sportivii din Rusia vor concura sub acronimul ROC, fără drapelul naţional şi imn la aceste Jocuri, ca parte a sancţiunilor privind scandalul de dopaj care a afectat puternic sportul din această ţară. Rusia, un gigant al sportului mondial, a fost exclusă în luna decembrie, pentru doi ani, de la marile evenimente sportive, precum Jocurile Olimpice sau Campionatele Mondiale. Sportivii săi vor putea participa totuşi la competiţii, sub drapel neutru, dacă nu au avut nicio legătură cu dopajul în trecut.

În decizia sa, TAS a precizat totodată că "imnul naţional al Rusiei (sau orice imn legat de Rusia) nu va fi redat sau cântat oficial".

Jocurile Olimpice de la Tokyo, amânate anul trecut din cauza pandemiei, sunt programate în perioada 23 iulie-8 august 2021, în ciuda persistenţei crizei sanitare la nivel mondial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.