Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sportivii ruși și belaruși au undă verde la Jocurile Olimpice: CIO îl trântește pe consilierul lui Zelenski

CIO

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) respinge „afirmaţiile defăimătoare” ale consilierului prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak, în urma deciziei organizaţiei de a analiza modalităţi prin care sportivii ruşi pot concura la Jocurile Olimpice din 2024, relatează CNN.

"CIO respinge în cei mai tari termeni posibil aceasta şi alte declaraţii defăimătoare. Ele nu pot servi drept bază pentru nicio discuţie constructivă. Prin urmare, CIO nu va mai comenta asupra lor”, a declarat marţi un purtător de cuvânt al CIO pentru CNN.

CIO a indicat că sportivilor ruşi şi belarusi li se poate permite „să participe la competiţii ca „sportivi neutri” şi să nu reprezinte în niciun fel statul lor sau orice altă organizaţie din ţara lor, aşa cum se întâmplă deja în ligile profesioniste, în special în Europa, Statele Unite şi Canada şi în unele sporturi profesionale individuale”.

Luni, Mihaïlo Podoliak, consilierul preşedintelui Volodimir Zelenski, a acuzat CIO că este „un promotor al războiului”.

„CIO este un promotor al războiului, crimei şi distrugerii. CIO urmăreşte cu plăcere cum Rusia distruge Ucraina şi apoi oferă Rusiei o platformă de promovare a genocidului şi încurajează următoarele crime. Este evident că banii care cumpără ipocrizia olimpică nu au mirosul sângelui ucrainean. Nu-i aşa, domnule Bach? ", a scris Podoliak pe Twitter.

Ucraina cere interzicerea sportivilor din Rusia şi Belarus, aliat al Kremlinului, de la Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris. Dar CIO a anunţat, miercurea trecută, că studiază posibilitatea de a le permite să participe sub un drapel neutru, în contextul în care ruşii şi bieloruşii au fost excluşi din majoritatea competiţiilor internaţionale de la începutul invaziei, din 24 februarie 2022.

Aceste propuneri au stârnit furia ucrainenilor. Preşedintele Volodiir Zelenski a denunţat vineri „ipocrizia” CIO şi l-a invitat pe Thomas Bach să viziteze Bahmut, unul s-au dat lupte intense.

Duminică, Zelenski a anunţat că i-a trimis o scrisoare preşedintelui francez Emmanuel Macron legat de acest aspect. „Olimpismul şi statele teroriste nu trebuie să se intersecteze”, a spus Zelenski.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.