Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sportivul Alexandru Ştefănescu: 'Participarea la JO de la Beijing e un vis împlinit, de mic visam la asta'

rador.ro
jocurile olimpice de iarna beijing

Sportivul Alexandru Ştefănescu, participant la Jocurile Olimpice de la Beijing la schi alpin, în probele de slalom şi slalom uriaş, a declarat, pentru AGERPRES, că participarea la competiţia supremă de la Beijing reprezintă pentru el un vis împlinit, informează Agerpres.

"Participarea la Jocurile Olimpice e o bucurie foarte mare pentru mine, e un vis împlinit. De când eram mic visam la aşa ceva şi mă bucur acum că am ajuns aici. E prima la participare. M-am apucat de schi de la patru ani, nu pot spune că visez încă de atunci la Jocurile Olimpice, dar de când am realizat ceea ce înseamnă să participi la Jocurile Olimpice mi-am dorit asta", a afirmat Ştefănescu.

El a afirmat că a trebuit să facă multe sacrificii pentru a ajunge la visul său, precizând însă că bucuria participării este enormă.

"Să ajungi aici înseamnă multă muncă, înseamnă să treci peste momentele în care nu îţi realizezi obiectivele personale pe care le ai, să poţi să treci peste şi să o iei de la capăt. Nu mai zic de accidentări... Sunt multe chestii peste care trebuie să treci. Dar bucuria la final este enormă. Şi faptul că fac sportul care îmi place şi că stau în mediul care îmi place, ăsta este cel mai mare câştig", a adăugat sportivul român.

Întrebat dacă schiul este un sport periculos Alexandru Ştefănescu a spus: "Este, şi accidentările spun asta. Dar fără discuţie aş face din nou acelaşi lucru, acelaşi sport".

Alexandru Ştefănescu afirmă că obiectivul său la Jocurile Olimpice de la Beijing este clasarea între primii 40 de sportivi, arătându-se încrezător că îl poate atinge.

"Obiectivul meu la Jocurile Olimpice este clasarea în primii 40. Sunt câţiva factori pe care nu îi putem lua în considerare, dar în principiu este un obiectiv realizabil, nu este pus din burtă", a mai spus Ştefănescu.

Schiorul român s-a declarat obişnuit cu regulile impuse în contextul pandemiei de Covid-19: "Eu sunt pregătit. Cum să nu fiu? Le respectăm pe toate, aşa cum scrie că trebuie să facem, aşa vom face. Suntem obişnuiţi, de doi ani circulăm şi funcţionăm în sistemul ăsta, aşa că ne-am obişnuit".

La JO 2022, România va fi reprezentată de doi sportivi la schi alpin, Maria Constantin (slalom, slalom uriaş - feminin) şi Alexandru Ştefănescu (slalom, slalom uriaş - masculin).

Delegaţia României pentru JO de la Beijing numără 22 de sportivi (8 la feminin, 14 la masculin), la şapte discipline sportive - sanie, bob, schi alpin, schi fond, sărituri cu schiurile, biatlon şi patinaj viteză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.