Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sportul feminin va depăşi bariera de un miliard de euro, cifră de afaceri în 2024 (studiu)

AdobeStock
euro-bani

Veniturile globale în competiţiile sportive feminine vor depăşi pentru prima oară pragul de un miliard de dolari în 2024, potrivit estimărilor firmei de consultanţă Deloitte, informează AFP.

În total, experţii financiari ai firmei britanice mizează pe o cifră de afaceri de 1,28 miliarde de dolari (1,16 miliarde de euro), pentru anul viitor. După succesul Cupei Mondiale organizată în vara acestui an de Australia şi Noua Zeelandă, doar fotbalul feminin ar urma să genereze 555 de milioane de dolari (505 milioane de euro), conform Agerpres.

Peste 50% din veniturile din competiţiile feminine vor veni în continuare din America de Nord, în ciuda creşterii rapide a fotbalului feminin în Europa.

"În ultimii ani, am observat o creştere excepţională a sportului feminin în întreaga lume, ceea ce a condus la o mărire semnificativă a valorii sale comerciale, care, la rândul ei, a generat un interes crescând al investitorilor", notează Jennifer Haskel, analist în cadrul departamentului Sport şi afaceri al Deloitte.

"În mod crucial, sportul feminin este din ce în ce mai cunoscut ca un produs în sine, distinct de sportul de elită masculin", a adăugat Haskel.

Tendinţa este de aşteptat să continue şi în următorii ani, întărită de o creştere a drepturilor de difuzare plătite de canalele de televiziune sau platformele de conţinut.

În prezent, veniturile comerciale (acorduri de sponsorizare, parteneriate şi vânzări de produse derivate) reprezintă peste 50% din cifra de afaceri generată de competiţiile sportive feminine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.