Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spotify anunţă măsuri împotriva dezinformării despre COVID-19 după numeroase critici

dancingastronaut.com
spotify

Spotify va lua măsuri pentru a combate dezinformarea despre COVID-19 pe platforma sa, a anunţat duminică gigantul suedez de streaming muzical, după o mişcare de boicot lansată de starul rock canadiano-american Neil Young, relatează AFP, informează Agerpres.

Numărul unu mondial al industriei de streaming muzical va introduce link-uri în toate podcasturile sale despre COVID-19, care îi vor ghida pe utilizatori către informaţii concrete şi din surse ştiinţifice, a anunţat directorul general şi fondatorul Spotify, Daniel Ek.

"Pe baza feedback-ului pe care l-am primit în ultimele săptămâni, a devenit clar pentru mine că avem obligaţia de a face mai mult pentru a oferi echilibru şi acces la informaţii larg acceptate oferite de comunităţile medicale şi ştiinţifice", a declarat miliardarul suedez într-un comunicat.

"Acest nou efort de combatere a dezinformării va fi lansat în ţările din întreaga lume în zilele următoare. Din câte ştim, aceste sfaturi asupra conţinutului sunt o premieră pentru o platformă importantă de podcast", a mai spus el.

Spotify şi-a anunţat, de asemenea, duminică regulile de utilizare şi a precizat că "testează modalităţi" de a semnala mai bine creatorilor de podcast "ce este acceptabil", fără a menţiona în mod deschis sancţiuni.

Acest anunţ vine în urma unei controverse iniţiate de cântăreţul Neil Young, care a anunţat săptămâna trecută că îşi retrage muzica de pe această platformă de streaming după ce a acuzat compania că promovează dezinformările despre COVID-19 prin găzduirea unui podcast al popularului şi controversatului prezentator Joe Rogan.

Joe Rogan, al cărui contract semnat anul trecut cu Spotify a fost estimat la 100 de milioane de dolari, este acuzat că a descurajat vaccinarea anti-COVID-19 în rândul tinerilor şi că a promovat utilizarea unui tratament neautorizat, cu Ivermectină, împotriva noului coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.