Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SPP explică, după acuzațiile făcute de premierul Viorica Dăncilă: 'Jean-Claude Juncker a solicitat să plecăm' - SURSE

ebu.eu
Dancila Juncker

Guvernul a anunțat că motivul pentru care premierul Viorica Dăncilă nu s-a mai întâlnit cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, este că ofițerii SPP au preluat coloana de la scara avionului și au plecat direct la hotel.

Însă, informațiile obținute de STIRIPESURSE.RO infirmă varianta oferită de Guvern. Conform surselor noastre, Jean-Claude Juncker a fost cel care a solicitat să nu o mai aștepte pe șefa Guvernului român.

Citește și: Acum s-a aflat! Cine avea cel mai mare salariu pe vremea lui Nicolae Ceaușescu – Fostul dictator nu a fost cel mai bine plătit om din România în perioada în care a condus țara

”SPP nu stabilește programul demnitarilor. Înaltul oficial a solicitat momentul plecării de pe aeroport. Protocolul guvernului se afla la aeroport la momentul aterizării aeronavei.”, au spus surse din domeniul securității pentru STIRIPESURSE.RO.

Premierul Viorica Dăncilă nu a ajuns, luni după-amiază, la aeroport pentru a-l întâmpina pe preşedintele Comisiei Europene, care a venit la Bucureşti pentru a participa la summit-ul Iniţiativa celor Trei Mări. Guvernul precizează că aeronava lui Jean-Claude Juncker a sosit mai devreme decât ora anunţată, iar SPP l-a preluat pe acesta de la scara vionului şi l-a dus la hotel.

Citește și: Este oficial! Actul a fost publicat în Monitorul Oficial – Cine primește mai mulți bani

Protocolul Guvernului României a fost informat de Reprezentanţa Delegaţiei Comisiei Europene în România că aeronava cu care se deplasează în România preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker va ateriza pe Aeroportul Băneasa, la ora 18.30, informaţii confirmate de documentele oficiale primite de la Bruxelles, precizează Executivul român.

Conform sursei citate, premierul Viorica Dăncilă a plecat la ora 17.30 de la Palatul Victoria spre Aeroportul Băneasa, iar la ora 17.40, Protocolul Guvernului a fost anunţat de către directorul Aeroportului Băneasa că aeronava cu care vine în România preşedintele Comisiei Europene este posibil să aterizeze mai devreme decât ora anunţată iniţial.

Citește și: Ponta, atac la adresa lui Dragnea! Cu ce îl amenință

”La ora 18.00, premierul Viorica Dăncilă a intrat în Aeroportul Băneasa. Însă, SPP a preluat în coloană oficială delegaţia preşedintelui Comisiei Europene de la scara avionului şi a plecat spre hotelul la care urma să fie cazată”, susţine Guvernul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.