Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SPP s-a ales cu un buget mai mic, după votul din comisii: Instituția condusă de marele dușman al lui Liviu Dragnea a rămas fără 50 de milioane de lei

lucian pahontu

Comisiile parlamentare reunite de buget-finanţe au dat, marți, raport favorabil pentru bugetul Serviciului de Pază și Protecție (SPP), cu 20 de voturi pentru și 13 voturi împotrivă, inclusiv cu amendamentul care vizează diminuarea bugetului Serviciului cu 50 milioane de lei.

„Se diminuează bugetul SPP, cu suma de 50.000 mii lei, credite bugetare și credite de angajament, de la capitolul 61.01 „Ordine publică și siguranță națională”, se arată în amendamentul adoptat de Comisiile parlamentare reunite de buget-finanţe.

Citește și: Vești bune! Femeile nu vor mai plăti impozit- Care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinească

Reprezentantul SPP a spus că bugetul este le limita de funcționare a instituției.

„Bugetul alocat SPP pentru anul 2019 nu este de dezvoltare, ci este un buget la limita minimă de funcționare. Anul 2019 reprezintă pentru Serviciu asumarea unor obligații mai mari față de anii precedenti. Mă refer la președinția României la Consiliului UE, unde SPP este coordonatorul măsurilor de securitate. În 2018, cu înțelegerea dvs. am reușit să pregătim și să implementăm sistemul de recunoaștere facială. Toate cifrele în detaliu au fost negociate de nenumărate ori cu specialiștii de la Ministerul de Finanțe”, a declarat reprezentantul SPP la dezbaterea bugetului în comisii.

Citește și: S-a aflat! Ce artiști vor veni la Neversea în această vară

În proiectul propus de Guvern, înainte de amendamentul din Parlament, SPP avea un buget de 233.801.000 lei, cu 20% mai mult decât în 2018.

Proiectul de buget de stat a fost adoptat vineri de Guvern și trimis Parlamentului. Ședința comună a celor douã camere ale Legislativului pentru dezbaterea și adoptarea proiectului bugetului de stat pe 2019 va începe miercuri, la ora 16.00, votul final fiind programat vineri.

Citește și: Mugur Isărescu trage semnalul de alarmă! La cât ar putea ajunge euro .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.