Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sprijin pentru pacienții cu afecțiuni tioridiene Donație de 5.000 de cutii – Eutirox 100 mcg

gazeta-romana.ro
pastila medicament

Asociația Distribuitorilor Europeni de Medicamente (ADEM) a încheiat, cu avizul Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România, un acord de donație cu Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România (COPAC) și Asociația Pacienților cu Afecțiuni Autoimune (APAA) cu scopul de a contracara criza de Euthyrox din țară.

Medicamentul Eutirox 100 mcg donat, este importat din Spania, cu respectarea legislației române în vigoare, autorizat de către Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România și este echivalentul produsului comercializat în România sub denumirea de Euthyrox 100 mcg. Acest medicament este esențial în tratamentul pacienților cu afecțiuni tiroidiene, în patologia gușii benigne sau maligne ale adultului, în completarea deficitelor de substituție cu hormoni tiroidieni, în hipotiroidie sau în cazul extirpărilor totale sau parțiale ale tiroidei (tiroidectomie). Un comprimat de Eutirox 100 mcg conține levotiroxină sodică 100μg disponibil în noua formulă.

Se estimează că în România sunt în jur de 500.000 de pacienți cu afecțiuni tiroidiene care au ca recomandare tratamentul cu acest medicament. Cele 5.000 de cutii de Eutirox 100 mcg, cu o valoare totală de 85.839 lei sunt disponibile începând cu data de 20.05.2020 Pacienții care au nevoie de acest medicament în tratamentul curent se vor prezenta în una dintre farmacile cuprinse în anexa acestui comunicat cu rețeta, scrisoarea medicală sau alt document eliberat de către medic care recomandă un tratament cu Euthyrox. Persoanele care nu se pot deplasa pot trimite un reprezentant la farmaciile menționate cu o copie după documentele precizate mai sus.

Mulțumim și pe această cale farmaciilor implicate voluntar în acest proiect care, prin gestul lor vin în întâmpinarea nevoilor comunității din care fac parte. Mai multe informații sunt disponibile pe site-urile dedicate:

• Asociația Distribuitorilor Europeni de Medicamente www.adem-romania.ro;

• Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România www.copac.ro;

• Asociația Pacienților cu Afecțiuni Autoimune www.apaa.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.