Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sprijin între CJ Constanța și Tulcea pentru realizarea unui drum expres, spital regional, modernizarea aeroportului şi a portului Tulcea

pixabay.com
diverse, politica, cooperare, alianta

O şedinţă comună a Consiliilor Judeţene Constanţa şi Tulcea a avut loc miercuri, iar în cadrul acesteia consilierii judeţeni au aprobat un act de promisiune civică în care se menţionează îşi vor acorda sprijin reciproc pentru realizarea mai multor obiective, printre care un drum expres între cele două judeţe, un spital regional, crearea brandului Dobrogea, modernizarea aeroportului şi a portului din Tulcea, informează News.ro.

Palatul Administrativ din Constanţa a găzduit, miercuri, şedinţa solemnă comună a Consiliului Judeţean Tulcea şi a Consiliului Judeţean Constanţa, organizată în seria de evenimente dedicate împlinirii a 140 de ani de la alipirea Dobrogei la Patria - Mamă şi Centenarului Marii Uniri.

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu, a declarat că acest act de promisiune civică trebuie să devină motivaţia de a realiza obiective majore.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, a spus că trebuie unite forţele pentru dezvoltarea Dobrogei.

"Este o vorbă care se spune şi la Constanţa şi la Tulcea: dacă cineva ţipă la Tulcea se aude în Constanţa şi invers. Nu avem alt lucru mai bun de făcut decât să ne unim forţele pentru dezvoltarea noastră a Dobrogei. Poate mai mult ca oricând este nevoie ca să punem mână de la mână şi aici mă refer atât la parlamentari, la oameni politici, la cetăţeni astfel încât oricare ar fi necesitatea pe care o are Tulcea şi mă refer şi aici la investiţii, oricare ar fi dorinţa Constanţei, să ne dăm mâna şi să ne susţinem împreună demersurile pe care trebuie să le facem", a precizat preşedintele CJ Tulcea.

Actul de promisiune civică a fost votat în unanimitate de consilierii judeţeni constănţeni şi tulceni, documentul fiind semnat apoi de Marius Horia Ţuţuianu şi de Horia Teodorescu.

Documentul respectiv prevede că instituţiile îşi vor acorda sprijin reciproc pentru realizarea drumului expres care va lega Constanţa de Tulcea, construirea spitalului regional Constanţa, crearea brandului Dobrogea, sub cupola căruia vor fi realizate produse, servicii şi evenimente, construirea podului suspendat peste Dunăre, în zona Jijila (Tulcea) - Brăila, modernizarea aeroportului Tulcea şi a portului Tulcea.

La şedinţa comună au mai fost prezenţi parlamentari din cele două judeţe şi primari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.