DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Sprijin total din Europa pentru polul naționalist din România

Grupul Europa Națiunilor și Libertății, care reunește toate partidele patrotice din Europa, a transmis astăzi pe pagina oficială de twitter o scrisoare de susținere pentru unificarea forțelor naționaliste din România. ”Dragă Laurențiu Rebega, urăm succes patrioților români”, se spune în titlul postării.

Iată textul integral al scrisorii care este adresată ”patrioților români”:

”Am aflat cu bucurie despre lărgirea polului partidelor patriotice din România în jurul prietenului nostru, europarlamentarul Laurențiu Rebega, vicepreședintele Europa Națiunilor și Libertății, care a reprezentat grupul nostru în alegerile pentru președinția Parlamentului European.

La fel ca în toate țările Europei, suntem în momentul în care forțele patriotice românești trebuie să își asume responsabilitatea de a oferi o nouă viziune națiunii pe care o slujesc. Având în vedere acest fapt, unificarea lor a devenit o necesitate istorică.

Colegul nostru, Laurențiu Rebega, s-a angajat în construcția acestei alternative la partidele tradiționale și îl felicităm pentru acest lucru, asigurându-l de toată susținerea noastră. Îi invităm pe toți patrioții români să i se alăture pentru a construi în jurul partidului Forța Națională acest curent politic de care România are atâta nevoie pentru a se dezvolta și pentru a-și apăra suveranitatea și obiectivele sale naționale.

În Parlamentul European, Grupul Europa Națiunilor și Libertății (ENL) susține actualul curent patriotic din România, reprezentat de europarlamentarul Laurențiu Rebega și de partidul Forța Națională, și așteptăm cu nerăbdare să venim în România și să participăm la evenimentele organizate de noua forță politică care s-a născut în aceste zile în România”.

Tot astăzi, Partidul Forța Națională și Partidul România Unită au anunțat printr-un comunicat de presă formarea Comisiei Naționale pentru Unificare” al cărei scop este să stabilească procedurile de coagulare a polului naționalist, conform cu decizia luată la întâlnirea de la Târgu Mureș din 18 martie”.

Potrivit comunicatului, Comisia Națională a Unificării are un comitet de coordonare din care fac parte, din partea Forței Naționale, președintele FN, Viorel Popescu, secretarul general FN, Mircea Găinușă, și vicepreședintele FN, Mihai Pîrvu, iar din partea Partidului România Unită, secretarul executiv al PRU, Radu Bratu-Iorga, secretarul general adjunct PRU, Valerian Moraru, și președintele Filialei PRU Gorj, Rudi Bugă.

Cele două partide au mai transmis că în cadrul ședinței Comisiei Naționale pentru Unificare de astăzi ”s-a discutat despre întâlnirea reprezentanților celor două partide cu Grupul Europa Națiunilor și Libertății, eveniment care va avea loc la Bruxelles la sfârșitul lunii aprilie. Comisia a stabilit cadrul general de discuție cu Grupul ENL în vederea conlucrării strânse dintre polul naționalist din România și partidele similare din Europa”.

Comisia a stabilit și un calendar de discuții cu alte formațiuni politice naționaliste din România în vederea consolidării mișcării patriotice din România, se mai spune în comunicatul comun FN-PRU.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.