Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sprinterul nigerian Divine Oduduru, suspendat şase ani pentru dopaj

ProSport
Sala de atletism din complexul Lia Manoliu

Sprinterul nigerian Divine Oduduru a fost suspendat şase ani pentru două încălcări ale regulamentului antidoping, a anunţat, joi, Unitatea pentru Integritatea Atletismului (AIU), relatează AFP.

Oduduru, care deţine recordul naţional la 200 m (19 sec 73/100, din 2019), era suspendat provizoriu din februarie. AIU a indicat că îl suspendă pe şase ani pentru posesie şi tentativă de uz a substanţelor interzise, conform News.ro.

Suspendarea, retroactivă, se aplică până în februarie 2029. Sprinterul trebuie să achite şi 3.000 de dolari Federaţiei internaţional de atletism, pentru a acoperi cheltuielile cu procesul.

AIU aminteşte într-un comunicat că a găsit elemente împotriva lui Oduduru în cadrul anchetei care îl viza pe Eric Lira, un terapeut texan care ispăşeşte o pedeapsă de zece ani de închisoare pentru furnizarea de produse dopante atleţilor la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2021.

Divine Oduduru, 27 ani, s-a remarcat în 2019 la Campionatele Universitare americane (NCAA), câştigând probele de 100 m şi 200 m cu timpi excelenţi (9 sec 86/100, respectiv 9 sec 73/100).

El a atins semifinalele probei de 200 m la Campionatele Mondiale de la Doha din 2019 şi la Jocurile Olimpice de la Tokyo, dar apoi nu a mai luat startul în nicio cursă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.