Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SPUMA sistemului bancar din România: TREI BĂNCI au totalizat mai MULT DE 50% din profitul total pe 2021

www.romaniatv.net
carduri bancare

Majoritatea băncilor mari au raportat pentru primele nouă luni din an profituri în creştere comparativ cu nivelurile din 2020, în condiţiile temperării efectelor crizei coronavirusului şi a scăderii costului riscurilor şi a provizioanelor, dar şi în urma creşterii creditării și veniturilor, scrie ZF, conform Mediafax.

Cele mai mari trei bănci în topul după active - Banca Transilvania, BCR şi BRD - au fost pe po­dium şi în clasamentul celor mai profitabile bănci în pe­rioada ianuarie-septembrie 2021. Profiturile nete cu­mulate ale celor mai mari trei bănci din România - Banca Transilvania, BCR şi BRD - au totalizat 3,5 mld. lei în primele nouă luni din 2021, peste nivelurile din 2020, reprezentând mai mult de jumă­tate din câştigul întregului sistem bancar, respectiv 55%.

În criza pandemică unele bănci mari eliberează deja provizioane şi îşi cresc profiturile cu 20-60%, în timp ce după criza anterioară pornită din 2009, băncile au avut ani cu pierderi. Câştigurile celor mai profitabile 5 bănci din România depăşesc 4,8 mld. lei, adică peste 75% din câştigul total al sistemului. Întregul sistem bancar românesc, format din 34 de bănci, a încheiat 9 luni/ 2021 cu un profit record, de 6,4 mld. lei, cu 36% peste câştigul din 9 luni/2020, potrivit datelor BNR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.