Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spune chiar DGA, care i-a TESTAT: polițiștii români sunt un EXEMPLU de corectitudine - Doar 3 din 117 au picat testul de integritate

www.sokant.ro
politia nu treceti

Polițiștii români sunt un exemplu de integritate și corectitudine. O arată experimentele DGA, care i-a încercat pe oamenii legii să vadă cum reacționează aceștia atunci când sunt puși în situația de a-și lăsa onoarea la o parte. Iar veștile sunt bune: în marea lor majoritate, polițiștii testați s-au dovedit a fi corecți. 117 angajaţi din Ministerul Afacerilor Interne au fost supuşi, în anul 2019, testelor de integritate profesională - o metodă de prevenire a corupţiei, dintre care doar trei au picat aceste teste, se arată în bilanţul activităţii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) pe anul 2019, conform Agerpres.

Citește și: Ministrul Grindă a trimis corpul de control la primăria care l-a AMENDAT pentru casa sa și a SUSPENDAT plățile de la Ministerul Dezvoltării

Potrivit unui comunicat al DGA, testul de integritate constituie o metodă de prevenire a corupţiei care oferă, pe de o parte, posibilitatea evidenţierii comportamentelor conforme ale persoanelor testate şi, pe de altă parte, crearea premiselor valorificării datelor obţinute în cadrul cercetării penale, în situaţia unor teste cu rezultat negativ.

În anul 2019 s-au efectuat 117 de teste de integritate profesională - 112 cu rezultat pozitiv (lucrătorii MAI testaţi au dat dovadă de integritate), trei cu rezultat negativ, respectiv două situaţii în care au rezultat indicii de abateri disciplinare/încălcări ale deontologiei profesionale.

"Este de subliniat că testele negative înregistrează o scădere de 73% faţă de intervalul similar precedent, ca rezultat direct al consolidării gradului de integritate la nivelul lucrătorilor MAI. În situaţia testelor de integritate cu rezultat negativ, au fost sesizate structurile de parchet pentru a dispune cu privire la oportunitatea efectuării de acte procedurale penale, în scopul probării activităţii infracţionale", afirmă DGA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.