Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SRI a trecut Oceanul: Eduard Hellvig, discuții cu șefii CIA și FBI despre măsuri de securitate în România

eduard hellvig

Directorul Serviciului Român de Informaţii (SRI), Eduard Hellvig, însoţit de o delegaţie din conducerea instituţiei, a efectuat, zilele acestea, o vizită partenerială la Bruxelles şi în Statele Unite ale Americii, informează un comunicat transmis de SRI.

Pe parcursul întâlnirilor, conducerea SRI a avut întâlniri cu o serie de oficiali americani din domeniul informaţiilor: Avril Haines, directorul Comunităţii Naţionale de Informaţii a SUA, William J. Burns, directorul CIA, şi Christopher Wray, directorul FBI. De asemenea, au avut loc discuţii cu Robin Dunnigan, adjunct al secretarului de stat pentru Europa Centrală şi de Est în Biroul de Afaceri Europene şi Euroasiatice.

Potrivit SRI, pe agenda convorbirilor s-au regăsit subiecte de actualitate care privesc securitatea regională şi globală, cu accent pe importanţa schimbului de informaţii şi al cooperării în domeniul intelligence.

"Vizita directorului SRI se înscrie în cadrul Parteneriatului strategic România-SUA pe componenta de intelligence. Dialogurile au vizat în principal amplificarea măsurilor specifice de securitate pentru România şi Flancul de Est al NATO. Discuţiile au prilejuit în egală măsură o analiză a situaţiei de securitate din regiune şi a capacităţilor noastre comune cu scopul de a creşte evident nivelul rezilienţei în faţa ameninţărilor constante la adresa securităţii naţionale a ambelor state. Delegaţiile română şi cea americană au reconfirmat angajamentul ferm de a contracara factorii de risc care reprezintă provocări actuale de securitate pentru cele două state, pentru securitatea regională şi globală", a declarat purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.