Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SRI are o NOTĂ SECRETĂ despre mitingul din 10 august: Detaliile discutate de Eduard Hellvig despre gruparea #Rezist

Inquam Photos / Octav Ganea
miting victoriei

Claudiu Manda a discutat cu șeful SRI, Eduard Hellvig, în cadrul Comisiei de Control, despre mitingul din 10 august. Manda a aflat că SRI avea informații că protestul ar putea să se transforme în unul violent și a vorbit și despre o notă secretă a SRI.

Eduard Hellvig a abordat și subiectul grupării #Rezist, iar în zilele următoare SRI ar putea da informații despre finanțarea externă a grupării.

Citește și: Partidul Social Democrat se zgâlțâie. Lista deputaților care se răzvrătesc crește

”Am discutat despre protestele din 10 august. Am stabilit că sunt de competența SRI. Pe de altă parte, ce s-a întâmplat în Piață sunt de ordinea publică, nu țin de competența lor, dar era de competența SRI dacă au informații utile pentru MAI, Jandarmerie, să fie transmise aceastor structuri. Spun că au informat, că au fost note transmise Ministerului, Jandarmeriei, și înainte de eveniment, și după eveniment. Cei de la SRI spun că nu au ce să își reproșeze. Am primit o notă secretă. În perioada următoare, toate documentele pe care le-au transmis, chiar și la Președinție, să ni le trimită și nou. Exista informația că exista riscul ca protestul să escaladeze, să se transforme în unul violent.

Au spus că au avut un reprezentant care a informat, că a existat o notă care a fost trimisă Jandarmeriei, și înainte de eveniment și după eveniment. Au vorbit cu persoane care au prejudiciat, au informat inclusiv DIICOT. Și eu am primit o notă secretă în acest sens. Concluzia a fost este ca în perioada imediat următoare toate informările transmise beneficiarilor, inclusiv consilierul prezidențial, să ne parvină și nouă. Sigur că au fost informați că a existat acedt pericol de a excalada protestul și să devină violent. A fost întrebat cu activiștii de la Rezist. Aici, conducerea SRI nu a vrut să detalieze. Nici noi, nu știm dacă intră în zona cercetării penale. Am convenit că dacă vorbim despre o finanțare străină a unei organizații care vrea dărâmarea Guvernului, rămâne să ne dea o informare concretă.

Una dintre informări viza posibilitatea ca la acest miting să escaladeze şi să apară violenţe. Prima notă a fost trimisă pe data de 9 august către mai multe instituţii şi structuri, beneficiari. Înainte de 9 au mai existat comunicări, dar o sinteză către MAI, Jandarmerie, consilierul preşedintelui a fost pe 9. Au fost chiar două pe 9. Următoarele au fost în timp real, SRI având om la centrul de coordonare.”, a declarat Claudiu Manda.

Citește și: Echipa lui Cătălin Tolontan dă lovitura! Cu ce instituție importantă a încheiat un contract fabulos .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.