Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SRI face precizări în legătură cu refugiații

refugiati

Accentul ar trebui pus pe o colaborare inteligentă în ceea ce priveşte gestionarea situaţiei pe termen mediu şi lung a afluxului de refugiați, spun reprezentanții SRI.

”Afluxul de refugiați din Africa și Orientul Apropiat este un subiect central pe agenda politică și de securitate în Europa, iar, dincolo de emoţii şi temeri, accentul ar trebui pus pe o colaborare inteligentă în ceea ce priveşte gestionarea situaţiei pe termen mediu şi lung. Aceasta nu se poate face fără înţelegerea fenomenului, identificarea rutelor de migraţie, anticiparea modului în care refugiaţii se vor manifesta în ţările unde vor ajunge şi proiectarea unei strategii europene coerente, cu respectarea drepturilor omului”, scrie, marți, Serviciul Român de Informații, pe pagina sa de Facebook.

Vezi și: Anunţ de ULTIMĂ ORĂ: Când ajung primii refugiaţi în România - VIDEO

În acest moment aproximativ 400.000 de refugiaţi sunt aşteptaţi să ajungă în Europa după ce vor traversa Marea Mediterană până la finalul anului 2015, în timp ce alţi 450.000 ar veni în 2016, potrivit unui raport publicat de Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR).

UNHCR a publicat, marţi, un nou raport prin care anunţă că numărul refugiaţilor care vor traversa Marea Mediterană şi vor ajunge în Europa va creşte până la finalul anului 2015 până la 400.000, în condiţiile în care 360.000 au făcut deja această călătorie.

Vezi și: Declarație ȘOC în politică: Nu primim refugiati, avem destui sclavi

Un raport anterior al UNHCR publicat pe 28 august anunţa că peste 300.000 de refugiaţi au traversat Marea Mediterană în 2015 în încercarea de a ajunge în Europa, iar aproximativ 2.500 au murit sau au dispărut pe parcursul acestei călătorii.

Potrivit unui raport al Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM) publicat pe 1 septembrie, aproximativ 350.000 de imigranţi au traversat Marea Mediterană în cursul anului 2015, iar cel puţin 2.643 de persoane au murit în această încercare de ajunge în Europa.

Raportul OIM anunţă că, de la începutul lunii ianuarie, aproximativ 220.000 de imigranţi au sosit în Grecia şi alţi 115.000 în Italia. Spre deosebire de anul trecut (219.000), până în prezent, s-a înregistrat o creştere de 131.000 de imigranţi care au traversat Marea Mediterană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.